3 plugins vi använder för att bygga snabbare hemsidor

20 november, 2019
3 plugins vi använder för att bygga snabbare hemsidor

Du sitter på tunnelbanan eller spårvagnen och söker efter information på Google och klickar in dig på ett sökresultat. Sidan laddar långsamt och du klickar på ”bakåt” för att istället välja ett annat sökresultat. Känner du igen dig? Långa laddningstider är extremt dåligt för användarvänligheten på en webbplats. Eftersom Google vill skapa en så bra användarupplevelse som möjligt på deras sökmotor så är laddningstider något som deras algoritm tar hänsyn till när den bestämmer vilka sidor som ska synas högst upp i sökresultatet. I det här blogginlägget listar vi 3 plugins i WordPress som vi använder oss av för att göra våra kunders hemsidor snabbare.

 

Autoptimize

Autoptimize

Autoptimize är ett plugin som hjälper dig att minimera hemsidans HTML, Javascript och CSS. Den kan även användas för att minska filstorleken på dina bilder utan att märkvärt tumma på kvaliteten. Kort och gott kan man säga att verktyget tar bort onödiga rader kod från hemsidan så den viktiga koden kan laddas snabbare. Här kan du ladda ner Autoptimize.

 

W3 Total Cache

W3 Total Cache

Med W3 Total Cache kan du göra mer än att enbart ta bort onödiga rader kod. Pluginet har flera olika inbyggda verktyg som hjälper dig att cachea olika sidor och element på en hemsida. En cache är sparad data som återanvänds när en användare återvänder till webbplatsen. På så sätt behöver inte all kod laddas om på nytt vilket gör att sidan laddas snabbare. Det finns även val för CDN (Content Delivery Network) som gör det möjligt för användarna att hämta innehållet på webbplatsen från närmaste server, oavsett var i världen de befinner sig. Ladda ner W3 Total Cache här.

 

Hummingbird Page Speed Optimization

Hummingbird Page Speed Optimization

Med Hummingbird kan du minimera kod och aktivera caching på en hemsida. Verktyget är även väl integrerat med CloudFlare som är en stor fördel om du använder det som CDN. Med Hummingbird kan du även få ut rapporter på din hemsidas prestanda och tips på hur du förbättrar dina laddningstider. Här kan du ladda ner Hummingbird Page Speed Optimization.

 

Avslutningsvis vill vi tipsa om Googles egna verktyg Pagespeed Insights. Där kan du klistra in din domän och få ut rapporter och förbättringsåtgärder du bör genomföra för att optimera din sidas laddningstider för mobil och desktop.

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.