Fem lyckade kundcase

av

18 september, 2019
Fem lyckade kundcase

Vi är stolta över att presentera några av våra bästa kundcase! Majoriteten är pågående kunder som vi arbetat med tillräckligt länge för att kunna påvisa faktiska resultat, där vi förstås hoppas på en lika positiv utveckling framöver. Här har vi arbetat med SEO och SEM åt Kullens Trafikskola, KonstlagretVita Forte och Classic Collection, samt SEO och SoMe (Instagram och Facebook) åt Matkompaniet.

Konstlagret riktar sig mot en bred marknad där vi sökmotoroptimerat på fem olika språk. Sedan start har den organiska trafiken ökat med 35%, och försäljningen har gått upp med 315% via sökordsmarknadsföring.

Sedan starten 2017 har Kullens organiska trafik skjutit i höjden med hela 64%. Detta tillsammans med en 93% lägre bounce rate, som gått från 50% under 2017 till 3% under 2019. Vi kan även se en stark konverteringsökning där anmälningar till riskettan gått upp med 1428% och anmälningar till introduktionskurs gått upp med 169%.

För Vita Fortes räkning arbetar vi med SEO och SEM mot en bred amerikansk marknad med fokus på B2B. Via organisk trafik har vi sedan start ökat besökarantalet med 110%, och samtidigt genererat 900 st fler leads.

För design- och inredningsföretaget Classic Collection arbetar vi med både SEO och SEM. Här har arbetet hittills skett under en något kortare tid, men sedan starten förra året kan vi se en ökning i den organiska trafiken på 63%, tillsammans med en avsevärt högre ROAS på 765% via SEM.

Vårt arbete med Matkompaniets webbshop och det egna varumärket Matgåvan började förra året, där vi ansvarat för både SEO och marknadsföring i sociala medier. Via organisk trafik har vi till dagens datum höjt konverteringsgraden med 30% och ökat försäljningen med 190%. Ser man på annonseringen på Instagram och Facebook så har vi höjt engagemanget avsevärt och ökat försäljningen med 32%.

Det är kul när det går bra för kunderna, även för oss! Det är därför vi finns till. Vi hoppas att resultaten utvecklas i samma fina takt och att vi kan återkomma nästa år med ännu bättre siffror!

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.