Google begränsar din hemsidas sökträffar i ny uppdatering

av

13 juni, 2019
Google begränsar din hemsidas sökträffar i ny uppdatering

Google gör mindre tweakar i sin algoritm jämt och ständigt, men en del påverkar både användare och oss som jobbar med sökmotoroptimering mer än andra. I dagarna lät de meddela att de lanserat en ny uppdatering som de valt att kalla för ”the site diversity change”. Precis som namnet antyder så handlar det om att skapa mer mångfald i sökresultatet, och begränsa aktörer från att ta upp orättvist mycket utrymme. 

Har du någon gång gjort en sökning och fått upp flera toppresultat på större delen av förstasidan från en och samma webbplats? Det är just detta som uppdateringen syftar till att motverka.

I fortsättningen kommer du som användare i regel bara att se max två toppresultat från samma webbplats när du gör en sökning (även eventuella subdomäner till en webbplats räknas). Detta är i alla fall målet, men Google meddelar att de kan komma att göra undantag. Vad det innebär exakt är oklart, men de menar att det i vissa sökningar kan vara särskilt relevant att visa mer än två resultat. Vi får nöja oss med det svaret tills vidare.

Arbetar du med eller är intresserad av SEO så håller du säkert med om att uppdateringen på det stora hela är positiv. Även om det kommer att begränsa dig som i dagsläget får stort utrymme, så kommer det förhoppningsvis att generera ökad synbarhet åt mindre och välförtjänta aktörer.

Annat läsvärt…

Frankly News v.26

Frankly News v.26

Frankly News V.26 Den här veckan fokuserar vi på att förbereda inför sommar och semestertider....

Frankly News v.18

Frankly News v.18

Frankly News V.18 Frankly Media fortsätter att växa och vi är glada att hälsa Nora och Felicia...