Matkompaniet – ett lyckat kundcase

av

21 augusti, 2019
Matkompaniet – ett lyckat kundcase

 

Matkompaniet är en importör och grossist av matvaror där ett stort fokus ligger vid att erbjuda högkvalitativa produkter och delikatesser till såväl privatpersoner som företag. I deras sortiment återfinns flertalet svenska varumärken som producerar småskaligt och har ett tydligt hållbarhetstänk. Förutom att vara en stor återförsäljare så erbjuder de även Matgåvan som är deras egen produkt, vilken vi även jobbar med parallellt.
Från juni 2018 arbetar vi med både SEO och SoMe för Matkompaniets räkning, där målet är att driva mer trafik och öka försäljningen i webbshoppen. Trots att det är ett pågående arbete så kan vi till dagens datum se fantastiska resultat från vårt pågående och långsiktiga arbete, både köpt och organiskt.

Något att ta med sig är att det alltid är bra att kombinera olika kanaler för bästa resultat. Besökarsiffrorna nedan är enbart organiskt trafik och till stor del ett resultat av vårt arbete med SEO, men ser vi på tillväxten i sin helhet bör vi ta samtliga insatser i beaktning, där även marknadsföringen i sociala medier bidrar till utvecklingen.  Ta del av fina resultat till dagens datum här nedan, både från vårt arbete med SEO och SoMe.

 

SEO

Det är nu vi börjar se den största effekten av våra insatser, där trafiken har börjat öka som mest de 3 senaste månaderna. Besökarna är inte bara fler, de stannar även längre på sidan och genomför fler köp.

 

De tre senaste månaderna

2019 vs 2018

 

Nedan ser vi en uppåtgående trend bland placeringarna i det organiska sökresultatet under en sexmånadersperiod, med flertalet viktiga placeringar på förstasidan.

 

SoMe

Utöver optimering av webbplatsen jobbar vi kontinuerligt med marknadsföring i sociala medier, mer specifikt med Instagram och Facebook i dagsläget. Med styrning mot rätt målgrupp i respektive kampanj och välvalda tidsperioder har vi även här uppnått goda resultat. Nedan ser vi övergripande kampanjresultat där totalt 214 000+ personer har nåtts, samt några av de annonser som gått allra bäst, med högst klickfrekvens och lägst kostnad per klick.

 

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.