Missa inte att annonsera under viktiga datum

av

4 april, 2019
Missa inte att annonsera under viktiga datum

 

Snart är det påsk! Det är säkert ingen som har missat, men kanske har du glömt att tänka på hur detta kan utnyttjas i din marknadsföring.

 

Att annonsera med särskilda erbjudanden under och inför högtider kan vara en god idé, såsom jul och påsk. Inför helger och högtider tenderar folk att vara ute i god tid (i alla fall online) och enligt statistik från Bing börjar folk med julklappsshoppingen redan i oktober, vilket är en trend som hållit i sig flera år i rad. De populäraste kategorierna som får flest sökning då är datorer, kläder, skor, heminredning, hemelektronik och sportartiklar.

Så här kring påsk handlar det förstås inte om presenter på samma sätt, även om köpbeteendet är sig likt. Bortsett från den bibliska betydelsen så firar vi rent symboliskt den annalkande värmen, våren och sommaren. Som konsumenter börjar vi kanske spana efter lättare kläder, en ny cykel eller fräscha möbler till uteplatsen. Därför måste du in nödvändigt sälja eller annonsera specifika påskartiklar som påskägg, fjädrar eller godis – om du inte har just detta, förstås.

 

Tänk större. Varför inte ta tillfället i akt och fira in våren tillsammans med dina kära kunder?

  • Erbjud en liten rabatt på varor som hör våren till – vilket kan vara allt från trädgårdsmöbler till matvaror. Utgå från dig själv och vad du har för produkter eller tjänster att erbjuda.
  • Kom ihåg att det inte är någon utförsäljning, du ska förstås inte rea ut hela ditt sort sortiment av nyinkomna produkter. Istället är syftet att skapa ett exklusivt och tidsbegränsat erbjudande för att fira påsken och/   eller våren med dina kunder.
  • Vill du göra det enkelt för dig kan du applicera rabatten på en specifik vara eller hela sortimentet, Särskilt om du ändå har  många produkter som är relevanta för högtiden.

 

Håll koll på de många datum du kan utnyttja i din annonsering

Annonsering kring julafton och Black Friday är självklarheter för de flesta, men underskatta inte möjligheterna i de mindre (men kanske lika populära) datumen. Exempelvis:

Fars dag – Infaller på söndagen den 10:e november 2019

Mors dag –  Infaller söndagen den 26 maj 2019

Halloween – Torsdagen den 31 oktober 2019

Alla hjärtans dag –  14 februari

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.