Så rankar Google bloggar.

av

10 november, 2017
Så rankar Google bloggar.

Den svenska bloggen Webbsnackhar uppmärksammat en patentansökan från Google som förklarar hur Google rankar bloggar. Slutsatsen är att fokus ligger på relevans och inte aktualitet.

För att få hög ranking i Google Blog Search ska en blogg gärna ha många länkar från andra högt rankade bloggar, länkar från andra källor som e-post och chattar samt taggar som kategoriserar innehållet.

Även antalet prenumeranter på bloggens rss-flöde och antal klick i sökresultat hos Google avgör rankingen. Underlaget från de olika faktorerna vägs sedan ihop med hur väl bloggens innehåll matchar sökorden.

Google beskriver också vad som kan få en blogg att rankas lägre eller få spam-stämpel på innehållet. Bloggar som får dålig ranking har ofta inlägg med samma storlek, flera kopior av samma inlägg och ett stort antal annonser. En annan varningssignal är om innehållet på bloggen skiljer sig från det innehåll som finns i rss-flödet.

Något som också kan dra ner betyget är om det förekommer många spamrelaterade ord i inläggen och om inläggen publiceras med väldigt förutsägbara intervall.

Det verkar inte skilja sig så mycket mellan vad som gör en vanlig sajt populär jämfört med en blogg. Till exempel är inkommande länkar från andra högt rankade sajter en viktig faktor för både bloggar och vanliga sajter.

Det som skiljer bloggrankingen från vanliga sidor är möjligtvis tonvikten på taggar och rss-flöden. Dessa parametrar lär ha högre vikt i Googles Blog Search jämfört med den vanliga sökmotorn.

Som bloggare kan det också vara intressant att titta på de faktorer som drar ner rankingen och se om det går att förbättra bloggens innehåll och struktur utifrån dem.

Annat läsvärt…

Frankly News v.43

Frankly News v.43

Frankly News V.43 Hard work pays off! Vi kan stolt meddela att Frankly Media blivit utnämnd till...