Tre framgångsrika kundcase

av

7 mars, 2019
Tre framgångsrika kundcase

Vårt syfte är inte ett och detsamma, istället är det kundernas individuella mål som är våra mål. Det kan vara allt från ökad konvertering och trafik till varumärkeskännedom, eller någonting helt annat!

 

Här presenterar vi tre lyckade kundcase som vi är stolta över.

Det är Episurf Medical – en industriledare inom individanpassad teknologi för behandling av ledskador, Nordic Art Wall – ett konstgalleri och en e-handel, med originalverk från svenska konstnärer, samt Vita Forte – en världsledande importör och exportör av superfoods. Se nedan, och läs mer om fler lyckade kundcase här!

 

 

Nordic Art Wall är ett konstgalleri som säljer tavlor och konst online från utvalda svenska konstnärer. Samtliga konstverk är originalkonstverk, vilket innebär att alla tavlor i webbshoppen är unika och handmålade. Utöver sin webbshop har de även ett showroom i centrala Stockholm.

Med den nystartade e-handeln behövde Nordic Art Wall öka kännedomen kring sitt varumärke och hitta nya kunder online. Vi identifierade relevanta sökord för sökmotoroptimering och annonsering i Google Adwords, och kunde på så sätt snabbt öka både trafik och försäljning.

Hur vi drivit tillväxt till Nordic Art Wall

 

SEO

Vi sökmotoroptimerade Nordic Art Walls webbshop för relevanta söktermer kring konst och tavlor, främst för de konstnärer som är aktuella på webbsidan. SEO-arbetet gav snabb effekt, med flera placeringar på Googles förstasida. På ett år har vi lyckats höja den organiska söktrafiken markant och fördubblat omsättningen online.

 Besök +6 000  |  Försäljning +200%  |  Sidor/besök +14%  |  Bounce rate -2%

 

 SEM

För att stärka närvaron vid värdefulla sökningar annonserar Nordic Art Wall även löpande i Google Adwords.Vi optimerar sökord och annonstexter för att maximera ROI och generera ökad trafik och försäljning på webbsidan. På kort tid har Nordic Art Wall tagit en rejäl andel av en mycket konkurrensutsatt marknad.

Klick 16 000  |  Försäljning +35 000%  |  Visningar + 158 000  |  Visningsandel +32%

 

 Vad de har att säga om oss

”Frankly Media har med stor professionalism och entusiasm konstant fått trafiken att öka kraftigt till vår sida. Att det dessutom alltid är väldigt trevligt och energigivande att stiga innanför dörrarna till deras kontor gör att jag varmt kan rekommendera Frankly Media som en utomordentligt bra samarbetspartner.

– Linda Edeen, Grundare av Nordic Art Wall

 

Vita Forte är en världensledande importör och exportör av superfoods med bas i Kalifornien, USA. På drygt 5 000 kvm tillverkas och packas hälsosamma bär och frukter som acai, guarana, goji och kakao, för att sedan skeppas till hela världen från Vita Fortes fabrik.

 Vita Forte ville öka sin försäljning både nationellt och internationellt, och gav oss på Frankly Media förtroendet att hantera den digitala marknadsföringen på alla marknader för ändamålet.

Hur vi drivit tillväxt till Vita Forte

 

SEO

Genom sökmotoroptimering av Vita Fortes hemsida har vi kunnat öka synligheten på Google och driva mer organisk söktrafik. Trots den stenhårda konkurrensen på den amerikanska marknaden har vi lyckats nå höga placeringar på viktiga sökord. Sedan start har vi ökat antalet besök per månad med 75%.

Besök +75%  |  Leads 100+  |  Sidor/besök +11%  |  Bounce rate -6%

 

 SEM

Med hjälp av sökmotorannonsering i Google Adwords har vi kunnat öka Vita Fortes totala trafik med 950%. Genom att identifiera sökord som företag använder för att hitta Vita Fortes tjänster och produkter har vi på sex månader genererat mer än 10 000 klick och 800 leads via hemsidan.

 

Klick 17 000  |  Leads 800  |  Annonsposition 1  |  Konverteringsgrad 6%

 

Vad de har att säga om oss

”Since we started working with Frankly Media we’ve had a massive increase in conversions regarding our products. Currently we get between 150-200 conversions per month, which is fantastic. We receive great feedback almost daily from our contact at Frankly Media who’s always there for us, regardless of the time difference between Stockholm and California. We couldn’t be more pleased with the results and the feedback. They have done a great job so far, and that’s why they now will help us expand our Asian and Australian market share in the same manner.”

– Carlos Forte, CEO/Founder at Vita Force Inc

Som en pionjär och industriledare inom individanpassad teknologi för behandling av ledskador gör Episurf Medical något ingen annan tillverkare av ytersättningsimplantat gör. Genom att kombinera avancerad 3D-teknologi med de senaste tillverkningsteknikerna kan de anpassa varje implantat och tillhörande operationsinstrument till patientens skada och anatomi. De är belägna i centrala Stockholm med kunder världen över.

 Hur vi drivit tillväxt till EpiSurf

Annonsering på Likedin och Facebook

Med en träffsäker målgrupp av läkare och ortopeder har vi lyckats nå ut till rätt personer på de sociala medierna Likedin och Facebook, och på så sätt stärkt Episurfs varumärke och position. Utöver köpt media har vi även påbörjat ett gediget och långsiktigt SEO-arbete som fortfarande är under optimering.

 

Klick +6 715%  |  Räckvidd +4 570%  |  Exponeringar 53 200

 

Behöver du också hjälp med din digitala närvaro, antingen i form av ökad försäljning, besökare eller någonting helt annat? Då är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Vi erbjuder dessutom en fri SEO-analys av din webbsida, så att du får koll på vad som kan bli bättre, och vad du redan i dag gör bra! Kontakta Marcus eller Nima så återkommer de inom kort med en rapport.

 

//Teamet på Frankly

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.