UX Design är inte Rocket Science – Bli förälskad i dina användare

av

17 februari, 2017
UX Design är inte Rocket Science – Bli förälskad i dina användare

Jag har tillbringat de senaste två åren åt användartester, hitta problem och idélösningar för att kunna förbättra produkter/tjänster genom UX Design.

Jag läst artiklar, lyssnat på podcasts och medverkat på konferenser. Allt för att förstå UX Design bättre. Vad jag ser är att kolleger i branschen gör UX Design så komplicerad och komplex att du behöver vara en neuroforskare för att förstå innebörden av arbetet bakom. Resultatet är att designers inte vill ta ansvar för att genomföra användartester, hitta problem och lösningar. De känner sig säkra med att endast göra en snygg grafisk formgivning som är ”känns” lättanvänd”.

Varför behöver du vara en mänsklig expert inom UX Design när i själva verket UX Design bygger på enkel logik och resonemang?! Att prata med dina användare skall inte vara så svårt. Du behöver inte en examen och du behöver inte vara expert för att förbättra upplevelsen.

Inom UX Design finns det inget 100%-igt svar på att just denna design är den idealiska lösningen för dina användare. Du måste lita på dig själv, inte vara rädd för att göra misstag, genomföra och följa upp.

Annat läsvärt…

Ett företag två kontor

Ett företag två kontor

Vi på Frankly Media tror på att alltid finnas tillgängliga för våra kunder då vi värdesätter en nära och långvarig samarbetsrelation. Vi har idag två kontor i Sveriges största städer, vilket gör att vi kan vara nära fler kunder, men vi kan också säkerställa att vi har möjlighet att hitta rätt kompetens och erfarenhet hos våra anställda.

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.