UX-Verktyg

av

10 april, 2017
UX-Verktyg

De bästa UX verktyg för att förbättra din design, arbetsflöde och öka produktiviteten för din webbplats kommer jag lista lite längre ner, men först.

Användarupplevelse, även känd som UX (User experience design), hänvisar till användarnas inställning till en viss produkt, system eller tjänst. Den innehåller erfarenhet och meningsfulla värdefulla aspekter av människans interaktion kring datorn och dess användbarhet. Det innebär också personens inställning till systemaspekter, som användbarhet, användarvänlighet och effektivitet. Användarnas förväntningar ökar eftersom kvaliteten på de produkter de interagerar med ökar i takt med marknaden. Många designers och marknadsförare gör det kritiska misstaget att skapa en webbplats som fungerar för dem, snarare än en webbplats som fungerar för kunden.

Lyckligtvis finns det stora UX verktyg tillgängliga online för att hjälpa dig att testa och utvärdera användarupplevelsen på din webbplats, mobilapp eller interaktiv skärm som en Smart TV användargränssnitt.

Det finns många UX verktyg tillgängliga, vi på Frankly Media har listat 10 väldigt bra verktyg.  Enjoy!

 

www.crazyegg.com Crazy Egg är en UX verktyg som visualiserar användarnas beteende med så kallade Heat Maps, scroll kartor och konfetti rapporter. Enkel och prisvärd.

www.gomockingbird.com/home  Mockingbird är ett online UX verktyg för att skapa, länka sammans, förhandsgranska och dela prototyper av din webbplats eller App.

www.uxpin.com  UX Pin är ett verktyg för wireframing och skapa responsiva projekt av alla slag.

www.justinmind.com  Med Justin kan du bygga hifi-användargränssnitt wireframes och prototyper.

www.usabilitytools.com UsabilityTools är en samling verktyg för användarundersökningar och feedback formulärer.

www.invisionapp.com  InVision är ett samarbete mellan olika prototyper och workflow plattformar för UX designers.

www.axure.com  Axure är en programvara som hjälper dig att skapa prototyper av webbplatser och Appar utan att behöva använda dig utav kodning.

www.balsamiq.com Balsamiq är ett enkelt verktyg för att skapa vackra gränssnitts prototyper och kunna dela dessa med dina användare och kunder.

www.omnigroup.com/omnigraffle/  OmniGraffle är en App för Mac OS X och iPad användare för att skapa flödesscheman, organisationsscheman, och många andra typer av diagram.

www.handcraft.com  Handcraft är ett samarbete mellan HTML / CSS / JavaScript prototyp verktyg.

Annat läsvärt…

Frankly News v.43

Frankly News v.43

Frankly News V.43 Hard work pays off! Vi kan stolt meddela att Frankly Media blivit utnämnd till...