KUNDCASE – CHOKLADFABRIKEN

Siffror som gör dig chock(l)ad

Handgjord choklad med lyxig touch. Det är vad Chokladfabriken erbjuder till sina kunder runt om i Sverige. Här finner du ett stort utbud av choklad och praliner men även tårtor och andra bakverk. Sedan ett år tillbaka har vi fått den stora äran att sköta om Chokladfabrikens digitala närvaro där vi har ett helhetsansvar för både SEO och deras annonsering i Sociala Medier.

Chokladfabriken Kundcase

Succén under jul och alla hjärtans dag

Under julen konsumeras det massvis med choklad och är en intensiv period för Chokladfabriken. Tusentals praliner och chokladaskar skickas kors och tvärs över Sverige där en stor del av försäljningen kom genom sociala medier. Under december tog vi fram juliga kampanjer där vi snabbt kunde se otroliga resultat. För varje krona som spenderas under december generades 13.6 kronor i försäljning.

En annan högtid som är förknippad med choklad är Alla hjärtans dag. Därför tog vi under februari fram kampanjer med fokus på Alla hjärtans dag. Även här fick vi se otroliga siffror där varje krona som spenderas på annonser resulterade i 9.58kr tillbaka.

Tack vare bra och tydlig kommunikation tillsammans med Chokladfabriken har vi gemensamt tagit fram kampanjer som konverterar och träffar rätt målgrupper.

Annonsering Jul

%

Antal Köp

%

ROAS

Annonsering Alla hjärtans dag

%

Antal Köp

%

ROAS

Den organiska trafiken minst lika viktig

Det är inte bara i den betalda trafiken som Chokladfabriken visar upp imponerande siffror. Sedan i höstas har vi på Frankly har även hjälpt till att öka den organiska trafiken med hjälp av sökmotoroptimering. Detta har vi gjort genom att öka våra positioner på sökord relevanta till Chokladfabrikens produkter. Idag befäster man toppositioner på ett gäng konkurrenskraftiga sökord.

Tack vare en genomarbetat SEO-strategi har vi först lokaliserat vilka sökord vi önskar att synas på och därefter optimerat våra landningssidor för att matcha dessa sökord. Resultaten talar för sig själva.

Sökord:
Choklad Online
Chokladbud
Praliner
Chokladpraliner

Total trafik – 3 månader

%

Transaktioner

%

Trafik

%

Konvgrad

Organisk trafik – 3 månader

%

Transaktioner

%

Trafik

%

Konvgrad

Sedan vi började jobba med Frankly Media har vi sett en kraftig ökning av vår försäljning online och vi hittar idag kunder vi inte hittade förut. Med deras engagemang och fingertoppskänsla för hur vi bör annonsera känner vi oss mycket trygga med att de alltid hjälper oss att fatta rätt beslut gällande vår digitala marknadsföring. Vi är mycket nöjda med samarbetet och planerar att fortsätta det även i framtiden.

Martin Isaksson
Ägare/Chefskonditor

Chokladfabriken