Kunskapsbank

Välkommen till vår kunskapsbank. Syftet med vår kunskapsbank är att dela med oss av våra kunskaper och långa erfarenhet av SEO, Webbutveckling, SEM & SoMe.

Välj område

SEO – Lästid 15 min

Domänauktoritet

Vad är domänauktoritet, hur mäter man det, hur får man den att öka och hur arbetar vi själva med externa länkar? I denna artikel svarar vi på dessa funderingar.

 
Läs mer

SEM – Lästid 15 min

Komplett Adwords ordlista med termer & förkortningar

Om du aktivt annonserar på Google Ads eller går i tankarna på att börja göra detta kan det vara klokt att ha förståelse för vissa förkortningarna & termer inom detta. Därför har vi Frankly Media tagit fram en relevant ordlista som gör det enkelt för dig att förstå några av de mest använda termerna & förkortningarna inom Google Ads och annonsering online.

 
Läs mer

SEO – Lästid 10 min

Vad är SEO och varför är det viktigt?

När man talar om besökare till sin hemsida finns det två typer av trafik. Det ena är betald trafik som kan komma från exempelvis Facebook annonsering och det andra är organisk trafik. SEO, som även kallas sökmotoroptimering, fokuserar på den organiska trafiken genom sökmotorer.

 
Läs mer

WEBB – Lästid 15 min

Bästa webbhotellet för WordPress

Vilket är det bästa webbhotellet för WordPress, egentligen? Vi på Frankly Media har testat ett stort antal olika webbhotell och serverlösningar och i denna artikel vill vi dela med oss av lite insikter kring den hostinglösning vi anser är den bästa för WordPress.

 
Läs mer

SoMe – Lästid 10 min

Facebook Pixel – Så skapar och installerar du den

Att ha en fungerande Facebook Pixel installerat på din hemsida är A och O för att lyckas med annonsering. Utan en pixel så kan du inte mäta och analysera resultatet av dina kampanjer och du kommer med största sannolikhet att kasta pengar i sjön.

 
Läs mer

SEM – Lästid 10 min

CTR – Vad är det?

Är du annonsör på Google Ads är CTR säkert ett begrepp som du hört talas om.
 
Men vad betyder det och vad är “en bra CTR” egentligen? I denna artikel förklarar vi vad CTR är för någonting.

 
Läs mer

WEBB – Lästid 10 min

5 saker att tänka på innan du installerar ett WordPress plugin

Med hjälp av plugins kan du utöka funktionaliteten i WordPress. Men det finns viktiga saker som du behöver tänka på innan du installerar ett plugin, för att inte riskera att hamna i de många fallgropar som finns.

 
Läs mer

SEO – Lästid 10 min

Sökordsanalys – din kompletta guide!

Allt arbete med sökmotoroptimering börjar med en sökordsanalys. För att kunna ranka på Google och andra sökmotorer behöver ditt innehåll på hemsidan vara optimerat för specifika sökord.

 
Läs mer