Tjänster

Sökmotoroptimering – vi hjälper er med SEO

Vill ni öka er organiska trafik till hemsidan som i sin tur leder till konverteringar utan att behöva använda betald annonsering? Låt oss som SEO-byrå i Stockholm och Göteborg hjälpa ert företag idag med sökmotoroptimering för att nå potentiella kunder!

Svårt att hitta rätt SEO-byrå?

När det kommer till att hitta rätt SEO-byrå kan det i många fall vara komplext och tidskrävande. I synnerhet för den som person som inte innehar någon tidigare erfarenhet av on-page, redaktionell och teknisk SEO. Idag existerar det ett flertal SEO-byråer som tillhandahåller liknande tjänster och priset kan skilja sig rejält. Så vilken av alla dessa byråer bör man välja?

Vi hjälper er med SoMe, SEO, SEM & Webb

Vi på Frankly Media är idag en digitalbyrå i Stockholm & Göteborg som tillhandahåller det mesta vad gäller digitala marknadsföringstjänster som SEM, SEO, SoMe och Webb. Som kunnig och erfaren digital partner värdesätter vi en nära kommunikation med våra kunder, och du kan lita på att vi tar fram den bästa lösningen för just dig och ditt företag.

KUNDCASE | HOTEL DIPLOMAT

Hotel Diplomat -
Ett långsiktigt samarbete

KUNDCASE | CENTRALBADET

Vi ökar Centralbadets onlineförsäljning

Speak Frankly.

Kontakta oss på info@franklymedia.nu eller fyll i formuläret nedan.

Vi behöver ditt godkännande

Söker du jobb eller praktik? Gör din ansökan här

Så jobbar vi med SEO

1. Audit

Vi börjar med att göra en nulägesanalys för att skapa en tydlig bild av hemsidan och vilka åtgärder som behöver tas framöver. Under vår audit kollar vi även på hur mycket trafik och konverteringar hemsidan genererar organiskt idag.

2. Strategi

Efter att vi har gjort en audit, diskuterar vi i samråd med er vilka önskade målsättningar och KPI:er som bör tas i beaktning. Detta för att skapa en så bra grund och långsiktigt arbete framåt som möjligt.

3. Uppsättning

Därefter ser vi till att vi har tillgång till hemsidan och implementera andra väsentliga analys- och mätverktyg som behövs för att kunna utföra ett så bra SEO-arbete som möjligt.

4. Optimering

När uppsättningen är klar så kan våra SEO-specialister börja optimera innehållet på hemsidan utifrån nulägesanalysen och den uppsatta strategin för att öka er organiska synlighet och driva in ökad relevant trafik.

5. Rapportering

Löpande uppdaterar vi er med genomförda åtgärder och presenterar planerade åtgärder som skall tas framåt. Detta följs sedan upp månadsvis med en rapport där vi tillsammans med er bokar ett fysiskt möte eller videosamtal. Under mötet går vi mer djupgående går in på hur det har gått under månaden sett till utvalda KPI:er och sökordens ranking.

Vanliga frågor & svar inom SEO

Vad är SEO?

Förkortningen SEO står för search engine optimization eller sökmotoroptimering, som kortfattat innebär att man arbetar med den organiska trafiken istället för den betalda trafiken genom aktivt arbete och förbättringar på sin webbplats. Detta för att öka synligheten för människor som söker efter liknande produkter eller tjänster som just ditt företag erbjuder i Google, Bing eller andra sökmotorer. Vill du lära dig mer om SEO? Läs artikeln Vad är SEO?

Varför ska man jobba med SEO?

Att ha bra synlighet i sökresultaten hos de olika sökmotorerna är viktigt, då majoriteten av kunderna börjar sin köpresa och gör research genom en sökmotor. Att arbeta aktivt med att förbättra sin hemsida och sökmotoroptimera ökar sannolikheten att just ditt företag syns, ökar organisk trafik till hemsidan och attraherar nya potentiella kunder. Om du däremot inte väljer att arbeta aktivt med SEO finns de stor risk att konkurrenterna springer ifrån dig.

Vad är skillnaden mellan SEO och SEM?

Sökmotoroptimering som tidigare nämnt hjälper till att öka synligheten för potentiella kunder som söker efter liknande produkter eller tjänster som du erbjuder. Betald digital marknadsföring ökar däremot medvetenheten och intresset för dina produkter eller tjänster. Att kombinera både sökmotoroptimering och betald marknadsföring med varandra är däremot att föredra. Genom att kombinera exempelvis sökmotoroptimering med sökordsannonsering kan du ta del av viktiga lärdomar från respektive kanal, men du får också möjligheten att maximera din synlighet hos sökmotorerna. Att implementera Omni-channel strategi för att skapa en så bra användarupplevelse för både befintliga och potentiella kunder oavsett enhet eller kanal ger dig större möjlighet att bibehålla dina kunder, men också att locka potentiella kunder.

Hur lång tid tar det att uppnå resultat inom SEO?

Tiden det tar att se resultat inom SEO kan variera beroende på flera faktorer såsom konkurrenssituationen, befintlig webbplatsens status och den tillämpade strategin. Generellt sett kan man förvänta sig att se märkbara förbättringar inom några månader, men för att uppnå maximala resultat kan det krävas kontinuerligt arbete under flera månader eller till och med år.

Hur viktigt är det ur ett SEO-perspektiv att ha en mobilanpassad hemsida?

Att ha en mobilanpassad hemsida är avgörande för SEO idag. Med en ständigt ökande mängd mobila användare premierar sökmotorer webbplatser som erbjuder en bra användarupplevelse på mobila enheter. En mobilanpassad hemsida kan bidra till bättre placeringar i mobila sökresultat och förbättra användarnas upplevelse, vilket i sin tur kan leda till ökad trafik och konverteringar.

Kan man jobba med lokal SEO?

Absolut, lokal SEO är en viktig del av digital marknadsföring för företag som riktar sig till en specifik geografisk plats eller område. Genom att optimera sin närvaro på platsbaserade sökresultat och förbättra sina lokala listningar på plattformar som Google My Business kan företag öka sin synlighet för potentiella kunder i sitt lokala område. Lokal SEO-strategier inkluderar ofta optimering av webbplatsinnehåll för lokala söktermer, hantering av recensioner och säkerställande av korrekt närvaro på online-kartor och kataloger.

Senaste nytt från Kunskapsbanken

SEO
Så väljer ni rätt SEO-byrå

Att välja rätt SEO-byrå kan vara avgörande för er digitala framgång. Låt dig inte lockas...

Läs mer
SEO
Vad är Parasite SEO?

Parasite SEO kallas den strategi där man utnyttjar webbplatser med hög auktoritet för ökad organisk...

Läs mer
SEO
Reddit & Google – Hur deras relation påverkar SEO

Upptäck den dynamiska relationen mellan Reddit och Google och hur Reddits innehåll påverkar Googles sökresultat.

Läs mer