KUNSKAPSBANK

BästaWebbhotellet för WordPress

Vilket är det bästa webbhotellet för WordPress, egentligen?

 

Vår webbyrå i Stockholm och Göteborg har testat ett stort antal olika webbhotell och serverlösningar. I denna artikel vill vi gärna dela med oss av lite insikter kring den hostinglösning vi anser är den bästa för WordPress.

Vad är hosting?

När vi pratar webb och internet innebär hosting förenklat att man erbjuder utymme för de filer som bygger upp en hemsida.

 

Företag som erbjuder hosting, även kallade hostingleverantörer, erbjuder helt enkelt möjligheten att vara värd för din hemsida genom att upplåta utrymme på deras server. Det enklaste och billigaste sättet att skapa och driva en egen hemsida eller webbplats är att använda sig av ett så kallat webbhotell.

Vilken hostinglösning är bäst för mig?

Vilken hostinglösning som är bäst varierar lite beroende på typen av hemsida och vilka behov som finns. Om man inte ställer särskilt höga krav vad gäller prestanda, säkerhet & support så kan det fungera bra med ett billigare, enklare webbhotell.

 

Om man däremot driver en hemsida som är en viktig del av ens verksamhet och där hög prestanda & stabilitet är en självklarhet, är VPS alternativt Dedikerad Server ett betydligt bättre alternativ.

 

I denna artikel vill vi ge våra läsare en god inblick i WPEngine som är den hostinglösningen vi själva använder och dessutom erbjuder för ett flertal av våra WordPress-kunder idag.

Fördelar med WPEngine

1. Dedikerad server med WPEngine

En dedikerad server som WPEngine är en bra lösning som erbjuder många fördelar, i synnerhet för hemsidor som genererar hög trafik som företagsklassade webbplatser & e-handelsbutiker. Den stora fördelen med denna lösning är att ni slipper dela serverresurser med flera andra webbplatser, vilket resulterar i förbättrad säkerhet, tillförlitlighet & flexibilitet för betalningar och hantering av stora trafikvolymer.

2. Hög säkerhet & bra support

När du använder dig av WPEngine kan du förvänta dig att din hemsida är fullt säkrad och ger dig friheten att enkelt utveckla och ändra saker och ting på hemsidan. WPEngine analyserar hemsidefilerna frekvent och varnar om den identifierar skadlig kod i filerna.

 

Förstklassig support finns där för dig 24/7 om du behöver hjälp med någonting.

3. Kostnadsfritt CDN för snabbare laddtider

På WPEngine används MaxCDN som gör att era statiska filer som bilder, CSS & Javascript cachas inom 24h som standard. Detta bidrar till att hemsidans besökare får en bättre användarupplevelse i form av snabbare laddtider som i sin tur oftast bidrar till ökad försäljning och möjligheten till bättre organiska placeringar för ens sökord.

4. Säkerhetskopiering & återställning

Med WPEngine tillkommer både automatiserade och manuella säkerhetskopior för att skydda er data. Dessa kan användas för automatiserade återställningar, laddas ner eller kopieras till andra miljöer.

 

WPEngine’s automatiska, dagliga säkerhetskopior lagras på separata platser från din webbplats och replikeras tre gånger i molnet för ett tillräckligt backup-system, som gör det enkelt att återställa ändringar som exempelvis tidigare teman och innehåll.

5. Kostnadsfritt SSL-certifikat

Ett SSL-certifikat är en teknik som används för att kryptera trafiken mellan webbservern och besökarens webbläsare. Detta bidrar till att det blir betydligt svårare för obehöriga att “avlyssna” trafiken mellan hemsidan och besökaren, som i värsta fall kan äventyra att känsliga uppgifter som lösenord, person- och kortuppgifter och liknande avslöjas.

 

När du använder WPEngine ingår SSL-certifikat helt kostnadsfritt via Let’s Encrypt. Detta ger er ytterligare fördelar som förbättrad organisk synlighet och inte minst att hemsidebesökarna och de potentiella kunderna kan känna sig trygga & säkra när de besöker och handlar via er hemsida.