Tjänster

UX-Design

User experience, eller användarupplevelse, är en avgörande faktor i dagens affärsvärld. Genom bra UX-design skapar vi designlösningar som förbättrar användarens upplevelse av er tjänst eller produkt. Detta skapar nöjdare kunder, mer träffsäkra tjänster och ökad lönsamhet.

Vårt användarcentrerade tillvägagångssätt

Vi tror på en användarcentrerad designprocess för att skapa framgångsrika UX-designlösningar.

Vi börjar alltid med att förstå din målgrupp och deras behov genom att genomföra användarundersökningar, användartester och analys av användardata. Denna insikt ger oss en stark grund för att utforma och anpassa designen efter dina användares förväntningar och preferenser.

Skapa enkelhet och tydlighet

Minimera komplexitet och skapa en intuitiv navigering så att användarna kan uppnå sina mål på ett smidigt sätt.

Genom att skapa tydliga instruktioner, använda en ren visuell design och ordna innehållet hierarkiskt hjälper vi användarna att snabbt och enkelt orientera sig på din digitala plattform.

Anpassad responsiv design

Vi ser till att din webbplats eller applikation är optimerad och anpassad för att fungera sömlöst på olika skärmstorlekar och plattformar.

Detta garanterar att användarna får en konsistent och tillfredsställande upplevelse oavsett vilken enhet de väljer att använda.

Ständig utvärdering och optimering

Genom att använda användardataanalys och kontinuerlig feedback från användarna kan vi identifiera möjligheter till förbättringar och göra nödvändiga justeringar.

Vi ser till att din digitala plattform förblir konkurrenskraftig och ger en överlägsen användarupplevelse även i en snabbt föränderlig digital värld.

Vanliga frågor & svar inom UX-design

Vad är skillnaden mellan UX och UI?

Både UX och UI kan ibland blandas ihop men det är två olika delar av webbdesign. UX står för användarupplevelsen av designen medans UI (user interface) handlar om den visuella delen av användargränsnittet. Detta kan exempelvis innefatta olika element så som färger, typografi och ikoner.

Vilka verktyg används inom UX-design?

Det finns många verktyg som används inom UX-design, inklusive prototypverktyg som Sketch, Figma och Adobe XD, användarundersökningsverktyg som SurveyMonkey och användartestverktyg som UserTesting.

Vad är responsiv design och varför är det viktigt för UX?

Responsiv design innebär att designen anpassar sig automatiskt till olika enheter och skärmstorlekar för att ge en optimal användarupplevelse. Det är viktigt för UX eftersom det gör det möjligt för användare att smidigt interagera med produkten oavsett vilken enhet de använder.

Hur påverkar UX-design konverteringsgraden och försäljningen?

En välutformad UX kan öka konverteringsgraden genom att göra det enkelt för användare att genomföra önskade åtgärder, som att göra ett köp eller registrera sig för en tjänst. Genom att förbättra användarupplevelsen kan UX-design även bidra till att öka försäljningen och kundnöjdheten.

Fullservicebyrå inom digital marknadsföring

Frankly Media är en fullservicebyrå inom digital marknadsföring med kontor i både Stockholm och Göteborg. Genom kommunikation och digital expertis så hjälper vi ert företag att öka trafik och försäljning med mätbara resultat.

Speak Frankly.

Kontakta oss på speak@franklymedia.nu eller fyll i formuläret nedan.

Vi behöver ditt godkännande

Söker du jobb eller praktik? Gör din ansökan här

Senaste nytt från kunskapsbanken

SEO
Weglot vs WPML: Vilket översättningsplugin ska man välja för WordPress?

Jämförelse av Weglot och WPML: Vilket översättningsplugin passar dig bäst? Läs om fördelar och nackdelar...

Läs mer
SEO
Hur Google förhåller sig till AI-Genererat innehåll på webbsidor: En djupdykning i nuvarande landskap

Upptäck hur Google bedömer AI-genererat innehåll på webbsidor. Lär dig om kvalitet, E.A.T. - principen...

Läs mer
SEO
Så arbetar du med SEO på Pinterest

Visste du att det går att öka organisk synlighet genom Pinterest? Läs mer för att...

Läs mer