KUNDCASE – BOKIO

Bokio – Trygg & smidig bokföring digitalt

Vårt nära samarbete med Bokio har genererat över 30 000 nya användare sedan starten 2020. Tillsammans sätter vi strategi för SEO och optimerar annonskampanjer för Google Ads och Programmatic Display för att öka antalet signups för både Bokio SE & Bokio UK.

Utveckling sedan 2020

Organiska sessioner

Topp 10-placeringar

%

Konverteringar via Google Ads

Om Bokio

Bokio grundades 2015 i Göteborg och är en digital bokföringstjänst som gör det enkelt för entreprenörer att hantera även de ekonomiska aspekterna av att driva eget. Tjänsten är en allt-i-ett lösning som ger företagare tid att fokusera på sin verksamhet istället för att fastna i frågor kring fakturering, lön, uppföljning av utlägg och andra ekonomiska frågor. Idag har Bokio över 100 000 användare som tillsammans fakturerar 1 miljard SEK varje månad.

#1 på bokföringsprogram

Över 1500 sökord placerar topp 10 på Google

Tack vare Franklys strategiarbete och att Bokio jobbar stenhårt med sin sökmotoroptimering så har vi lyckats förbättra synligheten på populära sökningar för både SE & UK. Nu rankar över 1200 sökord för Bokio SE topp 10 på Google vilket genererar mer än 130 000 besökare per månad.

För Bokio UK har vi på kort tid nått mer än 300 st topp 10-placeringar på engelska marknaden där det är mycket hög konkurrens. Bokio rankar nu etta på Google för söktermer som bokföringsprogram och free accounting software som har tusentals organiska visningar.

1,7 miljoner besök från organiskt sök

Genom en väl utformad strategi för SEO har den organiska söktrafiken till Bokio ökat med +52% i Sverige och hela +668% i UK sedan vi inledde vårt samarbete.

De organiska besöken har ökat från 1,1 miljoner till 1,7 miljoner på bara två år.

Bakom framgången ligger grundlig optimering av meta-texter för två domäner och optimering av sidinnehåll på både engelska och svenska. Vi jobbar efter en tydlig sökordsstrategi och kvalitetssäkrar även interna och externa länkar för att öka synlighet för Bokios innehåll på Google.

+500% konverteringar från Google Ads

Vi fick uppdraget att växa antalet användare för Bokio ytterligare genom att aktivera betalda sökordskampanjer i Google Ads för både Sverige och UK. Med responsiva sökannonser och träffsäker styrning driver vi trafik och signups från företagare som aktivt söker efter bokföring, bokslut, starta företag, fakturering, lönehantering m.m.
 
Med optimerade sökordslistor samt A/B-test av annonstexter och landningssidor har vi lyckats öka trafik och signups där vi bibehåller en låg CPC och låg CPA med ökad spend. Bokios sökannonser genererar nu fler än 180 000 klick per år där vi har ökat antalet konverteringar med +500% för Bokio SE & UK. Samtidigt ser vi även att utökad sökmotorannonsering boostar konvertering för andra kanaler som direkttrafik och organiskt sök.

Next case

Vill ni göra samma resa som Bokio?

Använd kontaktformuläret här nedan så hörs vi av!