5 snabba SEO nyheter

16 april, 2021
5 snabba SEO nyheter

Vad har hänt på SEO-fronten den senaste tiden? I denna artikel listar vi 5 snabba nyheter inom SEO.


Långsamt bredband och användning av äldre enheter hos era besökare kan påverka er Core Web Vitals negativt

Core Web Vitals mätvärden mäts från er hemsidas faktiska användare. Om många av era hemsidebesökare använder t ex äldre mobiltelefoner och/eller besöker hemsidan från ett land med långsamt bredband, så kommer detta att resultera i sämre resultat för er i Core Web Vitals. Detta eftersom att användarupplevelsen är sämre för dessa besökare. Om majoriteten av era besökare däremot lever i länder med snabbt bredband och där användningen av t ex moderna mobiltelefoner är mer utbrett, så kan ni förmodligen njuta av bättre resultat i Core Web Vitals.


Avstå från Ladda mer-knappar på hemsidan

Innehåll som göms under Ladda mer-knappar kan inte läsas av utav Google. Google interagerar inte med knappar vid indexering av hemsidor, vilket kan leda till att innehållet som göms under dessa knappar inte upptäcks. Detta kan påverka er SEO negativt.


Automatisk inskickning av webbadresser

Microsoft har kommit med förslaget att i WordPress kärnkod implementera en funktion som möjliggör automatisk inskickning av nya och uppdaterade webbadresser till Bing och andra sökmotorer. Detta hade varit ett stort hjälpmedel eftersom indexeringen hade skett väldigt mycket snabbare.


Antalet ord är inte en rankingfaktor

Google har gått ut och bekräftat att antalet ord i sig inte är en rankingfaktor. Det som däremot är en stor rankingfaktor är relevansen i det innehåll som finns på sidan, samt att innehållet är unikt.


Antalet externa länkar/backlinks är inte en rankingfaktor

Förutom att antalet ord inte är en rankingfaktor så är antalet externa länkar, även kallat backlinks, heller inte en rankingfaktor. Detta innebär att en bra och relevant länk kan vara bättre och ge mer länkkraft till er hemsida jämfört med vad flera mindre bra länkar kan ge, vilket också är det vi själva har trott på hela tiden.


Söker ni en digitalbyrå?

När du anlitar oss som digitalbyrå kan du alltid räkna med konkreta och ärliga rekommendationer som är skräddarsydda efter dina behov, förutsättningar och mål. På Frankly värdesätter vi en transparent och nära kommunikation till våra kunder där du som kund alltid kan förlita dig på att vi tillsammans med er tar fram den bästa lösningen anpassat för just ert företag.

Behöver du hjälp med ditt företags digitala marknadsföring, en ny hemsida eller en ny innovativ strategi för att nå era mål? Kontakta oss på Frankly Media så berättar vi mer.

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.