Vad är Cyber Monday?

22 september, 2021
Vad är Cyber Monday?

Vad är Cyber Monday?

Bäst kan man beskriva Cyber Monday som E-handlarnas Black Friday. Förr om åren så var Black Friday butikernas stora rea, E-handlarna letade då efter något eget och kom till sist fram till att det skulle vara Cyber Monday, en motsvarighet till de fysiska butikernas superrea helt enkelt. Fenomenet uppstod som så mycket annat i USA och markerar starten för julhandeln online.
 

En svensk Cybermåndag

I Sverige började vi lite trevande någon gång kring 2010 med Cyber Monday innan det blev helt etablerat kring 2013. Succen var ett faktum och vissa e-handlare sålde mer på 45 minuter än man gjorde på en hel dag i vanliga fall. När Cyber Monday startade (I USA) hade många dålig tillgång till snabbt internet och man kollade därför på black friday deals som man sedan gick online och köpte på måndagen när man var på jobbet och hade tillgång till bättre internet.
 

Black Friday + Cyber Monday = Black Week

I dag så behövs egentligen inte Cyber Monday då i stort sett alla E-handlare kör Black Friday eller Black week. Dock håller man kvar vid traditionen och har ofta några deals som är exklusiva för just Cyber Monday.
 
Mer än 57% av konsumenterna planerar att handla under Black Friday/Week och målgruppen har även gått uppåt i åldrarna då fler och fler handlar online. Det är fortfarande primärt yngre som handlar men vi kan se att den största relativa ökningen finns i åldersgruppen 56-80 år.
 

Påverkan på Julhandeln

4 av 10 kommer även att handla sina julklappar under perioden vilket gör att trycket på den fysiska handeln minskar då inköpen sprids ut under längre tid. Det betyder att e-handeln ökar medan butikshandeln minskar under Black Week.
 
Samma siffror gör gällande att 4 av 10 endast kommer att handla online och inte ge sig ut i julhandeln, det här gör att du som e-handlare bör lägga se till att ha en ordentlig budget att kampanja för när det blir dags, här finns stora möjligheter att markant öka sina intäkter för året.
 

Vad kan du göra för att öka intäkterna i din e-handel?

Börja med att höra av dig till oss. Frankly Media hjälper dig att öka din egen försäljning på Black Friday/week och Cyber Monday med hjälp av träffsäker marknadsföring, vi har ett flertal konkreta exempel på vad vi kan göra för att hjälpa dig att boosta dina intäkter med hjälp av smarta kampanjer.
 
Kontakta oss här för mer info.

Annat läsvärt…

Frankly News v.42

Frankly News v.42

Senaste nytt från kontoret På kontoret har det varit full aktivitet i Oktober där möten har...

E-handel & Transportbolag

E-handel & Transportbolag

E-handlaren & Transportbolag   Vad vill konsumenten ha? Undersökningar visar tyvärr att...

Så bygger vi kundrelationer

Så bygger vi kundrelationer

Hur bygger vi på Frankly Media en kundrelation? Det korta svaret är: Genom att vara så ärlig som...