HeadCare valde Frankly Media

av

5 februari, 2020
HeadCare valde Frankly Media

Frankly Media kan gladeligen presentera en av våra större kunder, HeadCare! Vi har fått förtroendet att sköta all deras digitala marknadsföring vilket betyder att vi kommer styra både SEO, SEM, sociala medier och e-postmarknadsföring. Vi har på en kort tid lyckats nå väldigt fina resultat men arbetet är långt ifrån färdigt. I det här blogginlägget kan du läsa om vad det är vi hjälper HeadCare med och vad resultatet har varit de första månaderna!

 

 

Om HeadCare

 

HeadCare säljer produkter inom hårvård, hudvård och make-up till mycket konkurrenskraftiga priser. På deras sajt hittar du ett stort sortiment av schampo, balsam, hudvård och smink av högsta kvalitet från välkända varumärken. Deras ambition är att bli störst i Sverige inom hudvård och hårvård. Vi på Frankly Media tycker att det är fantastiskt roligt att få vara med på resan mot toppen!

 

 

SEO (Sökmotoroptimering)

 

Med grundlig sökmotoroptimering har vi ökat deras synlighet i det organiska sökresultatet. Vi har med hjälp av konkurrens- och sökordsanalys hittat relevanta sökord och optimerat samtliga sidors innehåll. Innan Frankly Media började arbeta med SEO var det ungefär 300 personer som hittade till hemsidan via det organiska sökresultatet. I dag har den siffran stigit till över 1000 besökare varje månad. Det är även betydligt fler besökare som väljer att handla hos HeadCare!

+212%

Användare

 

+368%

Konverteringsfrekvens (E-handel)

 

SEM (Google Ads)

 

Med annonsering på Google presenterar vi HeadCare’s erbjudande till över 8000 personer varje månad. Med nya veckoerbjudanden skapar vi ständigt nya kampanjer och optimerar dem baserat på data från föregående vecka. Tack vare en optimerad hemsida och optimerade annonser har HeadCare en väldigt låg CPC och hög ROAS!

+109%

Klick

 

+75%

Konverteringar

 

Facebook Ads

 

Som bekant är Facebook ett av världens största sociala nätverk. Med över 4 miljoner användare i Sverige är det för många e-handlare en viktig kanal att synas i. Många företag når inte fram i bruset men så är numera inte fallet för HeadCare. Med noggrant riktade annonser presenterar vi varje vecka HeadCare’s erbjudande för köpvilliga målgrupper via Retargeting och Lookalike. Med ett genomgående optimeringsarbete har vi även lyckats sänka kostnaderna för deras annonsering på Facebook.

+40%

Räckvidd

 

-36%

CPA

 

E-postmarknadsföring

 

E-postmarknadsföring är ett kostnadseffektivt och snabbt sätt att marknadsföra HeadCare’s produkter. Varje vecka skapar vi snygga och tilltalande e-postutskick med erbjudanden som hamnar i inkorgen på ungefär 20.000 prenumeranter. Vi mäter och spårar engagemang och genom konstant optimering ser vi till att e-posterbjudanden har en så hög OR (Open-rate) som möjligt.

+70%

Öppningsfrekvens

 

+44%

CTR

 

 

Vill du prata digital marknadsföring med oss? Tveka då inte att kontakta oss på Frankly Media!

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.