Vikten av att jobba med SEO löpande!

av

22 januari, 2020
Vikten av att jobba med SEO löpande!

Nordic Art Wall är en av våra äldsta kunder och vi har kontinuerligt jobbat med deras SEO under två år. Det är en kund som startade från noll och som var nästintill osynlig i Googles sökresultat. Tack vare gedigen sökmotoroptimering under flera års tid är Nordic Art Wall idag med och konkurrerar på första sidan för sökord med flera tusentals sökningar varje månad. Men arbetet är långt ifrån klart. Faktum är att arbetet med SEO aldrig blir klart!

 

 

Sökmotoroptimering år 1

Vi började arbetet med att göra en sökordsanalys för att identifiera relevanta sökord som deras målgrupp använder när de söker på Google. Vi optimerade det redaktionella innehållet för dessa sökord för att göra det tydligt för både besökare och sökmotorer vad Nordic Art Wall erbjuder. För att kunna mäta effekten av sökmotoroptimeringen implementerade vi även konverteringsspårning på hemsidan. Efter första halvåret hade vi lyckats öka den organiska trafiken med 12%!

 

+12%

Sessioner

 

+43%

Intäkter

 

+18%

Transaktioner

 

Sökmotoroptimering år 2

Med ett positivt resultat under första året fick vi förtroendet att fortsätta uppdraget med sökmotoroptimeringen. Under första året ökade vi Nordic Art Wall’s domänauktoritet vilket öppnade upp för stora möjligheter att ranka på bredare söktermer med ännu mer sökvolym. Vi uppdaterade det redaktionella innehållet och jobbade ännu mer med att skaffa länkar och optimera de tekniska delarna av sidan. Efter det andra året såg vi inte bara en fortsatt ökning av nya användaren på sajten, utan även en kraftig ökning på intäkterna!

 

+36%

Sessioner

 

+136%

Intäkter

 

+33%

Transaktioner

 

Vad kan vi dra för slutsats av det här?

SEO kan inte ses som ett temporärt eller tidsbegränsat arbete. En hemsida som inte är optimerad kan nå högre placeringar i sökresultatet med ganska små medel men för att behålla dessa positioner och att fortsätta klättra krävs det ett långsiktigt arbete. Sökmotoroptimering är något som bör ligga i åtanke med allt innehåll som publiceras på webben. De bästa resultaten nås alltid över tid och det är Nordic Art Wall ett lysande exempel på! Nedan ser du utvecklingen av den organiska trafiken från det att Frankly Media började arbeta med Nordic Art Wall!

seo_utveckling

 

Vill du också börja ta sökmotoroptimering på allvar innan dina konkurrenter gör det? Välkommen att kontakta vår digitalbyrå i Stockholm så berättar vi mer!

 

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.