Så var sökåret i Sverige 2021

av

9 december, 2021

 

Året 2021 går mot sitt slut och det har på många sätt varit ett ansträngande år. Med fortsatta restriktioner och olika karantänregler runt om i världen så kommer det troligtvis inte som någon chock att antalet sökningar slog rekord även under 2021. Här kommer lite statistik från sökåret som gått. 

Några av de vanligaste sökningarna 2021

 

Hur många har vaccinerats i Sverige?

Det kommer väl inte som någon överraskning att en coronarelaterad sökning är den mest sökta under 2021. Nämligen, hur många som vaccinerat sig i Sverige. (Svaret på det är att en bra bit över 7 miljoner svenskar just nu är fullvaccinerade).

 

Sportrelaterade sökningar

Med uppskjutna events under 2020 så blev det tillslut 2021 som förgylldes av både EM och OS. Det betyder givetvis att även dessa får en hel del sökningar och tittar vi inom sportnischen så är “EM 2021″ det sportevenmang som fått alldeles flest sökningar i Sverige. Tätt följt av Premier League och OS.

 

Underhållning

VI söker oss inte bara till sökmotorer för att hitta statistik och “viktig” information. Google, och övriga motorer, används även som en källa för oss som vill veta mer om allt möjligt. Exempelvis ser vi att Netflix-succén “Squid Game” toppar sökningslistorna inom “Underhållning” och även sökfrasen “WON till SEK” har en hel del sökningar.

 

Vad gör ni för att synas på Google 2022?

Google uppdaterar regelbundet sin “Algoritm” och det gäller att hänga med i det senaste trenderna för att synas. Omkring 55 miljoner googlingar sker i Sverige varje dag. Vad gör ni för att synas?

Källa: https://trends.google.se/trends/yis/2021/SE/

Annat läsvärt…

Ny möjlighet, sökannonser på TikTok

Ny möjlighet, sökannonser på TikTok

Vi på Frankly Media tror på att alltid finnas tillgängliga för våra kunder då vi värdesätter en nära och långvarig samarbetsrelation.