Google Search Console rullar ut nya shoppingrapporter med integrerad data från Merchant Center: Ökad Siktbarhet och Optimering för E-handlare

av

20 september, 2023
Google Search Console rullar ut nya shoppingrapporter med integrerad  data från Merchant Center: Ökad Siktbarhet och Optimering för E-handlare

Google har utökat sin Search Console-funktionalitet genom att introducera två nya rapporter direkt från Merchant Center. Dessa rapporter, “Issues report” och “Opportunity and visibility reports,” utgör en fortsättning på den tidigare lanserade Shopping Tab Listings-rapporten från Merchant Center förra året.

 

För att ta full nytta av dessa nya rapporter behöver ni ha kopplat ihop er Google Search Console med Merchant Center. Även om de ännu inte har nått alla användares Search Consoles, är det spännande att förstå vad dessa rapporter kan erbjuda.

Vad betyder detta för marknadsförare och e-handlare?

I den nuvarande e-handelsvärlden, där produkterna spelar en central roll, kommer dessa rapporter att vara ovärderliga. De ger er följande möjligheter att optimera er produktlistning:

Identifiera och lösa problem: Med “Issues report” kan ni snabbt förstå varför era produkter inte syns i Google Shopping-tabben. Det ger er möjlighet att åtgärda eventuella problem som kan hindra er synlighet.

Klick- och positionsanalys: “Opportunity and visibility reports” ger detaljerad information om klick och positioner. Dessa två nyckelparametrar är avgörande för att utvärdera prestandan för er produktlistning och möjliggör bättre optimering..

Frank analyserar

Ju mer data desto bättre tycker jag! Det ger en bättre insikter och kan ta klokare beslut om produkterna som ni erbjuder. När det börjar närma sig tider som black week och jul så kan det vara extra värdefullt att kunna gräva djupare i hur produkterna faktiskt presterar i Google-sökresultat.

 

Det är också fascinerande att se hur Google fortsätter att främja produkter i sina sökresultat. Med de nya rapporterna ger de webbplatsägare tillgång till insikter som tidigare var svåra att uppnå. Särskilt betydelsefull kan det vara för mindre e-handlare som strävar efter att synas i produktkarusellen utan att behöva en enorm annonseringsbudget eller ett team av experter för att optimera sina produktlistningar.

 

Se till att kontrollera om det finns något som hindrar era produkter från att synas i Google-sökresultaten och vad ni kan göra för att förbättra synligheten för dessa produkter i Google.

Kontakta oss

Behöver ni hjälp med digital marknadsföring? Läs mer om våra digitala tjänster inom sökmotoroptimering, SEM & SoMe eller kontakta något av våra kontor, Digitalbyrå Stockholm eller Digitalbyrå Göteborg.

Använd formuläret här nedan eller maila oss på info@franklymedia.nu

Annat läsvärt…

Google Mars 2024 Broad Core Update

Google Mars 2024 Broad Core Update

Nu var det dags igen, den 5 mars 2024 meddelade Google att man släppt en stor och komplex uppdatering. Så om ni har märkt av några förändringar av er webbplatstrafik eller ranking hos Google kan det mycket väl bero på den senaste Core Updaten. Att skapa sig en förståelse för dessa algoritmuppdateringar kan hjälpa er att förbättra webbplatsens auktoritet och anseende i Googles ögon. Låt oss därför ta en närmare titt på Mars Core Update och hur den kommer att påverka er organiska närvaro på nätet framåt.

Guide till Google och Yahoos nya krav för e-postavsändare

Guide till Google och Yahoos nya krav för e-postavsändare

Ni har förhoppningsvis vid det här laget hört talas om Googles och Yahoos nya krav på e-postavsändare. Om inte så kommer vi att gå igenom vad de är och hur de kan påverka er. Med dessa nya krav riskerar man att e-postutskick hamnar i skräpkorgen om de nya reglerna inte implementeras vilket gör att du kan gå miste om miljontals användare som inte nås av era mejl.