SEO

Reddit & Google – Hur deras relation påverkar SEO

Reddit är en social nyhetssajt och community-plattform där användare kan dela, rösta på och kommentera innehåll i olika “subreddits” (gemenskaper), vilket skapar en mångfald av interaktiva diskussioner. Den här artikeln utforskar det intressanta förhållandet mellan Reddit och Google, med fokus på hur Reddit påverkar Googles sökresultat och dess roll i sökmotoroptimering.

Hur påverkar Reddit Google sökresultat?

Reddit påverkar Googles sökresultat genom relevant och användargenererat innehåll, som ofta återspeglar olika perspektiv inom olika typer av ämnesområden. När användare deltar i diskussioner eller delar innehåll på Reddit bidrar de till plattformens synlighet. Google erkänner relevansen och populariteten hos Reddit-inlägg och indexerar dem ofta i sökresultaten. Således sträcker sig Reddits inflytande bortom sin egen domän för att påverka Googles sökresultat.

Utvecklingen av Reddits synlighet på Google

Efter flera av Googles stora algoritmuppdateringar sedan årsskiftet, med hjälp av senaste uppdateringen av Google Helpful Content Update i mars 2024, så har Reddit upplevt en kraftig ökning av synligheten, sannolikt påverkad av Googles preferens för användargenererat innehåll (User Generated Content, UGC), webbplatsens höga auktoritet och användarnas ökande efterfrågan på autentiska svar.

Lily Rays Twitter-inlägg i januari 2024. Graf som visar utvecklingen av Visibility index för Reddit.com.

Det är viktigt att notera den imponerande utvecklingen av Reddits synlighet på Google Search den senaste tiden. Från att tidigare ha legat nära position 70 på Sistrix top domain visibility list i juli 2023, med endast 77 i synlighetspoäng (Search Visibility Score), har Reddit genomgått en enastående ökning med hela 1 390% under de senaste veckorna 2024. Detta visar på Reddits snabbt växande inflytande och betydelse som en kraftfull plattform för användargenererat innehåll och SEO-strategier.

Reddit som plattform för SEO-strategier

Reddit erbjuder en mängd möjligheter för företag och SEO-experter att förbättra sin online-närvaro på. Genom att delta i relevanta ämnen kopplade till ens bransch och visa engagemang kan marknadsförare rikta in sig på specifika nischer och målgrupper. Genom att optimera innehållet och främja det på Reddit kan man öka sin synlighet och trafik från sökmotorer som Google.

Utmaningar och risker med Reddit SEO

Trots Reddits potential för expansiva SEO-strategier finns det också utmaningar och risker att överväga. Reddits strikta regler och moderering kan göra det svårt att marknadsföra sig själv utan att bryta mot riktlinjerna. Dessutom kan negativa reaktioner från användare och ändringar i Reddits algoritmer påverka effektiviteten av SEO-strategier som är baserade på plattformens synlighet.

Annonsera på Reddit

Annonsering på Reddit erbjuder unika fördelar för företag som vill nå en engagerad och passionerad målgrupp. Med över 850 miljoner aktiva användare varje månad kan ni rikta era annonser till specifika intressegrupper inom plattformens tusentals olika subreddits. Detta ger era annonser en hög relevans och träffsäkerhet, vilket ofta leder till högre engagemang och konverteringsfrekvenser jämfört med andra plattformar.

 

Reddit erbjuder både display- och textannonser, vilket ger flexibilitet i hur ni kan utforma era budskap och tjänster. Plattformens möjlighet till detaljerad målgruppsinriktning gör det till ett utmärkt verktyg för att maximera er relevans och engagemang. Genom att kombinera era SEO-strategier med annonsering på Reddit kan ni öka er synlighet och engagera användare på ett effektivt sätt.

Behöver ni hjälp?

Behöver ni hjälp med att komma igång med SEO på Reddit eller Reddit-annonsering? Vi hjälper er med allt inom digital marknadsföring. Läs mer om våra digitala tjänster inom SEO, SEM och SOME eller kontakta någon av våra kontor, digitalbyrå Stockholm eller digitalbyrå Göteborg.