Tjänster

Redaktionell SEO

Relevant innehåll är och har länge varit en av grundstenarna för att du skall lyckas med din SEO. På senare tid har även användarvänligt innehåll vägt tungt och det blir allt viktigare att ligga på topp med optimeringen av sin webbplats.

Riktlinjer för Redaktionell SEO

Så skriver du användarvänligt och relevant innehåll

Men vad är det man ska göra för att skapa användarvänligt och relevant innehåll? Jo, även om det inte finns exakt vetenskap som Google delar med sig av så finns det vissa riktlinjer som bör följas. En bra tumregel att följa är att ens innehåll fyller mellan 1 000 – 2 500 ord så att det inte blir för lite text men samtidigt inte tar över för mycket. Det kan låta som ett väldigt brett spann, men det är också för att det fungerar olika på olika hemsidor; håller man sig inom detta dock så ökar man sina chanser till att innehållet blir användarvänligt i Googles ögon. Sedan handlar det självklart om vad texterna innehåller, här gäller det att jobba med unikt innehåll och att visa för sökmotorn vad det är sidan handlar om. Några punkter som är goda att förhålla sig till är:

 • Att ha med sitt sökord i titeln
 • Se till att ha en klickvänlig titel
 • Titellängden måste hålla sig inom 68 tecken
 • Sektionera innehållet så att det hamnar rubriker mellan stycken
 • Använd synonymer till dina sökord i texten för att maximera synlighet
 • Använd bilder, helst 2 minimum, tillsammans med alt-text[1]
 • Internlänka i brödtexten
 • Använda sig utav punkt-listor

Optimera din text

Att optimera sin hemsida för en sökmotor är utan tvekan en nyckel för framgång. Genom att göra det så ökar man sina chanser att ranka högre i det organiska sökresultatet. Enligt Google själva så får de som har förstaplatsen i SERP:en 35% av klicken, medan andraplatsen får 17,5%. Efter de två första platserna faller klick-procenten enligt nedan:

3. 11,4%
4. 8,1%
5. 7,4%
6. 5,1%
7. 4,1%
8. 3,3%
9. 2,9%
10. 2,6%

Det är tydligt att rankingen spelar stor roll för hur mycket trafik och konverteringar man kan förvänta sig till sin landningssida. Nästa fråga är därför hur man väljer ut rätt sökord för att ranka på trendande sökningar? Jo, man gör en sökordsanalys! Det finns flera verktyg för att göra en sådan analys, några av de vi tycker om är:
 • SEMrush
 • Google Trender
 • Google Sökordsplanerare

Här kan man skriva in de ord man själv anser att man bör synas på och få fram data på både vad som faktiskt söks på, hur man står sig mot andra som syns på samma sökord samt vilken placering man har. Vi rekommenderar att man testar sig fram i verktygen då de erbjuder lite olika typer av data som kan passa vissa ändamål bättre än andra.

Våra expertisområden inom SEO

Behöver du hjälp med SEO?

Vår SEO byrå i Stockholm och Göteborg erbjuder både strategisk och operativ rådgivning inom Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Webbutveckling, Konverteringsoptimering med mera. Om du vill ha hjälp eller bara få feedback på er nuvarande situation är du välkommen att ringa oss på 08-410 200 10 eller kontakta oss online idag!

KUNDCASE | HOTEL DIPLOMAT

Hotel Diplomat -
Ett långsiktigt samarbete

KUNDCASE | CENTRALBADET

Vi ökar Centralbadets onlineförsäljning

Speak Frankly.

Kontakta oss på info@franklymedia.nu eller fyll i formuläret nedan.

Vi behöver ditt godkännande

Söker du jobb eller praktik? Gör din ansökan här

Senaste nytt från Kunskapsbanken

SEO
Google Consent Mode V2 – Ett krav för annonsörer på Google.

Under mars 2024 lanseras Google Consent Mode v2 som svar på Digital Markets Act från...

Läs mer
SoMe
Omnikanal-marknadsföring: vi guidar dig

Upptäck kraften i omnikanal-marknadsföring och hur den kan skapa enhetliga och engagerande kundupplevelser över olika...

Läs mer
SoMe
Så ökar du organisk räckvidd 2024

Att öka organisk räckvidd kan kännas svårt med konstanta algoritmuppdateringar. Läs våra konkreta tips på...

Läs mer