Google Mars 2024 Broad Core Update

10 maj, 2024
Google Mars 2024 Broad Core Update

Nu var det dags igen, den 5 mars 2024 meddelade Google att man släppt en stor och komplex uppdatering. Så om ni har märkt av några förändringar av er webbplatstrafik eller ranking hos Google kan det mycket väl bero på den senaste Core Updaten. Att skapa sig en förståelse för dessa algoritmuppdateringar kan hjälpa er att förbättra webbplatsens auktoritet och anseende i Googles ögon. Låt oss därför ta en närmare titt på Mars Core Update och hur den kommer att påverka er organiska närvaro på nätet framåt.

En av de mest betydelsefulla uppdateringarna på länge

Mars månads Core Update i år sticker ut som en av de mest betydelsefulla uppdateringarna på länge, som ledde till att 45% av lågkvalitativt eller duplicerat innehåll prioriterades ned. Google vill med sin senaste uppdatering främja kvalitetsinnehåll alltmer, som i sin tur kommer bidra till mer träffsäkra och tillfredsställande svar i sökresultatet jämfört med tidigare.

Denna uppdatering kommer att straffa sig för de som använt sig av lågkvalitativt och ej unikt innehåll samt daterade domäner vid länkbygge. Det är därför av stor betydelse att SEO-strategier anpassas framåt genom att säkerställa att webbplatsen erbjuder originellt innehåll och fokuserar på användarupplevelsen.

Snabb fakta om Mars 2024 Core Update

Namn: Google March 2024 Broad Core Update.

Lanserades: 5 mars 2024 omkring kl. 12.00 ET.

Utrullning: Avslutad 45 dagar senare den 26 april 2024 omkring kl. 16:09 ET.

Målgrupper: Den tittar på alla typer av innehåll.

Påföljd: Uppdateringen är ingen bestraffning, utan främjar eller belönar webbplatser med högkvalitativt innehåll.

Globalt: Detta är en global uppdatering som påverkar alla regioner, på alla språk.

Påverkan: Google säger att det kommer att leda till en 45-procentig minskning av innehåll av låg kvalitet som inte är originellt eller till hjälp för användaren i sökresultatet.

Google Discover: Core Updates påverkar Google Discover och andra funktioner, även featured snippets med mera.

Om du har drabbats: Om din webbplats drabbades negativt av denna uppdatering behöver innehållet på webbplatsen analyseras, för att säkerställa att det är av hög kvalitet och anpassat för riktiga människor och inte endast skapat som ett försök att påverka rankingen.

Vår slutsats om Mars 2024 Core Update

Så, vad bör man göra ifall man har blivit negativt påverkad av Google Mars 2024 Core Update? Denna uppdatering är en påminnelse om att sökmotoralgoritmerna ständigt utvecklas och att man måste anpassa sin SEO mot dessa förändringar. Som webbplatsägare bör man därför utvärdera och förbättra befintligt innehåll genom att anpassa det för en mer semantiskt inriktad SEO som även då blir mer användar- och sökmotorvänlig. Möt sökintentioner och visa på expertis inom området istället för att överanvända sökord och generellt sett skriva för sökmotorerna och inte människor. Se även till att vinna SEO-poäng genom att inte försöka leta efter kryphål, för dessa kommer Google förr eller senare att täppa igen och då kan man bli hårt drabbad.

Vill du veta mer om uppdateringen? Ta del av Googles inlägg om March 2024 Broad Core Update.

Kontakta oss

Behöver ni hjälp med digital marknadsföring? Läs mer om våra digitala tjänster inom sökmotoroptimering, SEM & SoMe eller kontakta något av våra kontor, Digitalbyrå Stockholm eller Digitalbyrå Göteborg.

Använd formuläret här nedan eller maila oss på info@franklymedia.nu

Annat läsvärt…

Guide till Google och Yahoos nya krav för e-postavsändare

Guide till Google och Yahoos nya krav för e-postavsändare

Ni har förhoppningsvis vid det här laget hört talas om Googles och Yahoos nya krav på e-postavsändare. Om inte så kommer vi att gå igenom vad de är och hur de kan påverka er. Med dessa nya krav riskerar man att e-postutskick hamnar i skräpkorgen om de nya reglerna inte implementeras vilket gör att du kan gå miste om miljontals användare som inte nås av era mejl.