Frankly Media x MELIMELI

av

3 september, 2020
Frankly Media x MELIMELI

Frankly Media har sedan över ett halvår tillbaka fått förtroendet att ta över det välkända möbelföretaget MELIMELI’s digitala marknadsföring. Det är ett helomfattande projekt och vårt arbete med SEO, SEM och sociala medier har lett till ett sagolikt bra resultat. Företagen som ger oss sitt fulla förtroende att sköta om samtliga försäljningskanaler är de kunderna som ser snabbast resultat. MELIMELI är ett fantastiskt exempel på just det. Tack vare ett gott samarbete med tydlig kommunikation och bra material är detta bara början av vår långa vänskap och vi är otroligt glada att få växa tillsammans med MELIMELI!

 

Ett fortsatt samarbete på ny marknad!

Nu växlar vi upp samarbetet och hjälper MELIMELI att expandera på den engelska marknaden. Vi har länge arbetat på flera olika marknader för andra kunders räkning och den erfarenheten tar vi med oss med MELIMELI. Likt den svenska marknaden kommer vi ha fortsatt förtroende att sköta försäljningen i samtliga digitala kanaler. Vi kommer hantera all deras SEO och SEM samt deras annonsering på sociala medier. Vi ser väldigt mycket fram emot ett fortsatt samarbete.

 

Ökad försäljningen i samtliga kanaler på den svenska marknaden

Det första målet vi hade var att lyfta MELIMELI till nästa nivå och öka försäljningen. Vi har levererat ett fantastiskt resultat i samtliga kanaler där både trafik och konverteringarna har ökat.

 

För annonsering valde MELIMELI att lägga en medieinvestering på 60 000 kr, vi levererade över 2 miljoner kronor tillbaka över samtliga kanaler. För varje krona MELIMELI har lagt på betald annonsering har vi lyckats leverera 9 kronor tillbaka. Det är vad vi på Frankly Media kallar bra avkastning!

 

Det här säger grundaren Amelia Widell om vårt samarbete:

”Vi har tidigare upplevt att det är svårt att hitta rätt i djungeln av digitala byråer. Vad vi sökte var en byrå att arbeta tillsammans med som förstod vårt brand, våra ambitioner och som under resans gång håller oss involverade och uppdaterade på utvecklingen.

Precis detta plus mycket mer är vad samarbetet med Frankly Media gett oss. Tack vare dem som tredjepart känner vi oss trygga och har fått det bevisat att varje spenderad krona ger kronor tillbaks. De är lyhörda till våra önskemål och finns alltid där om frågor eller funderingar uppstår. Vi ser fram emot en fortsatt spännande resa tillsammans med Frankly Media.”

 

Fokus på sociala medier

Efter en omfattande målgruppsanalys kunde vi identifiera MELIMELI’s köpstarkaste målgrupp på Facebook och Instagram. Där har vi utökat annonsering och visar upp relevanta annonser som följer hela kundresan. Vi optimerar ständigt placeringarna och lägger mest krut på dem som konverterar bäst. Vi har tagit fram olika kampanjer för flera produktsegment, där vårt största fokus är på soffor, sänggavlar och lagervaror. Teamet på MELIMELI har hela tiden försett oss med snyggt och proffsigt annonsmaterial vilket har varit en väldigt viktig förutsättning för vår strategi på sociala medier.

Annat läsvärt…

Frankly Media + MOHV!

Frankly Media + MOHV!

Sedan en tid tillbaka jobbar Frankly Media och MOHV ihop med allt som rör MOHVs digitala...