Kundcase - Englesson

Klassiska möbelföretaget Englesson behövde hjälp med att stärka sin närvaro online. Genom strategisk sökmotoroptimering och digital marknadsföring har vi ökat deras synlighet på Google och sociala medier för att driva mer relevant trafik till englesson.se

Om Englesson

Englesson är en svensk möbeltillverkare som tillverkar möbler och sängar av hög kvalitet. I mer än 50 år har Englessons klassiska soffor, fåtöljer, bokhyllor och vitrinskåp varit populära inslag i svenska vardagsrum.

SEO

Tillsammans med kund identifierade vi relevanta sökningar där Englesson kunde få ökad synlighet på Google. Genom sökmotoroptimering av hemsidan kunde vi på bara tre månader se en markant förbättring av Englessons placeringar vilket ökade både trafik och leads till återförsäljare.

Besök
++11000
Leads
++1000
Sidor/besök
++6%%
Bounce rate
-10%
Klick
1500
Annonsvisningar
24000
Annonsposition
1.4
Visningsandel
75%%

Google AdWords

För att förstärka närvaron på Google och marknadsföra erbjudanden på Englessons möbler och sängar så aktiverar vi löpande annonskampanjer i Adwords. På bara en vecka kunde vi öka trafiken till hemsidan med 1 500 klick, med en hög annonsposition och visningsandel för utvalda sökord till en låg CPC.

Facebook & Instagram

Genom annonsering på Facebook och Instagram kunde vi visa Englessons erbjudanden i visuellt attraktiva bild- och videoformat. På en vecka fick vi hög räckvidd i utvalda målgrupper med låg kostnad per visning (CPV) vilket genererade ytterligare trafik till englesson.se.

Räckvidd
61000
Videovisningar
15000
Reaktioner
105
Klick
1 000

Testimonial

”Frankly Media har på kort tid kastat sig in i vårt SEO-arbete på englesson.se. I vår bransch, möbelbranschen, är det knivskarp konkurrens om sökorden och många starka aktörer. Vi ser att insatserna Frankly Media gör ger resultat och vi klättrar på de organiska sökorden och även Adwords-kampanjer vi testat har givit fina resultat. Vi ser med tillförsikt fram emot att erövra tronen med placering 1-5 på Google.”
– Ulrika Nabel, Marknadschef Englesson Sverige AB