Sociala Medier

Bästa tiden att posta på sociala medier 2024 (med infografik)

Bästa tiden att posta på sociala medier för att öka synligheten och engagemanget för dina inlägg (med infografik). Läs sammanfattningen här!

Maximera synlighet och engagemang 

 

Bästa tiden att posta på sociala medier är en viktig faktor för att öka synligheten och engagemanget för dina inlägg. Tiden på dygnet och veckodagen som du väljer att posta kan ha en stor inverkan på hur många människor som ser ditt innehåll, hur många som interagerar med det och hur effektivt du når din målgrupp. Här är några riktlinjer som baserats på en studie från Hootsuite för bästa tidpunkter att posta på några av de vanligaste sociala medierna.

1. Generella tiderna som fungerar

Sanningen är att det inte finns en enda bästa tidpunkt att posta på sociala medier för alla. Du hittar din riktiga personliga bästa tidpunkt att posta på sociala medier genom att posta ofta och mäta prestanda allt eftersom. Dock kan man säga att de generella riktlinjerna för en tid att dela ett inlägg på sociala medier är klockan 9.00 på måndagar. Nedan lyfter vi varje kanals bästa tidpunkt att lägga ut en post. Om du precis har börjat på sociala medier och inte har mycket tidigare data eller publikinsikter att arbeta med är dessa postningstider en bra utgångspunkt.

2. Funkar alltid dessa tiderna?

Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa riktlinjer endast är en startpunkt och att det är viktigt att testa och analysera dina egna resultat för att hitta den bästa tidpunkten att posta för din specifika målgrupp och innehåll. Tänk också på att din målgrupps tidszon kan påverka den bästa tiden att publicera på sociala medier. För att få en bättre förståelse av din målgrupps beteende och föredragna tider att interagera med ditt innehåll, kan du använda dig av analysverktyg som till exempel Facebook Insights.

3. Kanaler


Facebook

Den bästa tiden att posta på Facebook är klockan 10:00 på vardagar, med måndag och tisdag som de bästa dagarna att posta. Undvik att posta på helger eller sent på kvällen. Tänk också på att Facebooks algoritm prioriterar inlägg som skapar interaktioner, så se till att dina inlägg är engagerande och lockar till kommentarer och delningar.

 

Instagram
Instagram är en annan plattform där det är viktigt att tänka på timingen. De bästa tiderna att posta på Instagram är klockan 9:00 på måndagar och 8:00 på onsdagar. Undvik att posta på söndagar och sena kvällar. Tänk också på att Instagram prioriterar inlägg med hög interaktion, så se till att använda relevanta hashtags och försöka skapa en dialog med dina följare.

 

LinkedIn
LinkedIn är främst en plattform för professionellt nätverkande och det är därför bäst att dela inlägg på måndagar klockan 13.00. Många användare checkar sin LinkedIn-profil efter lunch då de hunnit ikapp med måndagens uppgifter. Tänk också på att LinkedIn-algoritmen prioriterar inlägg från personer och sidor som användaren är kopplad till, så se till att din målgrupp är relevant för dina inlägg.

 

Pinterest
Pinterest är den bästa tiden att posta på lördagar mellan klockan 14.00 och 20.00, och mellan måndag och fredag mellan klockan 8.00 och 11.00 samt mellan klockan 19.00 och 23.00. Återigen är detta en generell guide och det är viktigt att testa och utvärdera dina egna resultat för att hitta den bästa tiden att posta för din specifika målgrupp och innehållstyp.

 

Tiktok
Den bästa tiden att posta på TikTok variera beroende på din målgrupp och geografiska plats. Generellt är bästa tiden att posta på är lördagar klockan 9.00 och klockan 13.00 på söndagar. Även torsdagar klockan 19.00 är en populär tidspunkt.

Vill ni ha hjälp med sociala medier och digital marknadsföring?

Hur ska våra inlägg se ut och hur får vi en röd tråd? Det och mycket mer hjälper vi på Frankly Media er med. Vi är experter på sociala medier och digital marknadsföring. Fyll i formuläret nedan så berättar vi gärna mer!

 

Vi hjälper er med allt inom digital marknadsföring och sökmotoroptimering. Läs mer om våra digitala tjänster inom SEO, SEM & SoMe eller kontakta något av våra kontor, Digitalbyrå Stockholm eller Digitalbyrå Göteborg.

Använd formuläret här nedan eller maila oss på info@franklymedia.nu

Speak Frankly.

Kontakta oss på info@franklymedia.nu eller fyll i formuläret nedan.

Vi behöver ditt godkännande

Söker du jobb eller praktik? Gör din ansökan här