Tjänster

Vad är On-page SEO?

On-Page SEO eller On-Page analys, är en viktig del av sökmotoroptimering och handlar om att optimera innehållet på en webbsida för att öka dess synlighet och rankning på sökmotorernas resultatlistor. Genom att utföra en grundlig On-Page analys av din webbsida kan du identifiera och åtgärda eventuella brister eller problem som kan hindra din sida från att ranka högt i sökresultaten.

Så jobbar vi med On-page SEO

Optimera metadata

En av de första sakerna att titta på vid on page SEO är sidans metadata, som inkluderar metatitel och metabeskrivning. Dessa element är viktiga för att ge sökmotorerna en tydlig och beskrivande sammanfattning av vad respektive sida handlar om. En välformulerad och optimerad titel och beskrivning kan också locka till sig klick från användare på sökresultatsidan.

Analysera innehållet – Var relevant

En annan viktig faktor att analysera är sidans innehåll. Sökmotorerna värderar högt kvalitativt innehåll som är relevant och användbart för användarna. Genom att använda nyckelord och fraser som är relevanta för ditt ämne och att organisera innehållet på ett strukturerat sätt med hjälp av rubriker och stycken kan du göra det lättare för sökmotorerna att förstå vad din sida handlar om.

Optimera hastigheten på din sajt – Page speed

En annan viktig faktor att tänka på vid on page analys är hastigheten på din webbsida, även kallat för PageSpeed. Sökmotorerna tar hänsyn till hur snabbt en sida laddar och ger företräde åt sidor som laddar snabbt eftersom det ger en bättre användarupplevelse. Genom att optimera bilder, minifiera filer och använda en cache kan du förbättra sidans laddningstid och därmed öka dess chanser att ranka högre.

Analysera sidans struktur och navigering

En annan viktig faktor att analysera är sidans struktur och navigering. Det är viktigt att din webbsida är lätt att navigera för både sökmotorer och användare. Detta kan uppnås genom att använda en logisk och intuitiv navigationsstruktur, inkludera interna länkar mellan relevanta sidor på din webbsida och använda en sökfunktion för att hjälpa användare att hitta det de söker efter.

Gör sajten mobilvänlig

En annan viktig faktor vid on page analys är att säkerställa att din webbsida är mobilvänlig. Med en allt större andel av användare som använder mobila enheter för att surfa på internet är det viktigt att din webbsida är optimerad för mobiler. Detta inkluderar att ha en responsiv design, lättnavigerad layout och optimerat innehåll.
Slutligen, vid on page analys är det viktigt att titta på din webbsidas tekniska aspekter. Detta inkluderar att använda lämpliga taggar och attribut, korrekt formatering av bilder och text, och att ha en säker HTTPS-anslutning. Genom att ha en tekniskt väl fungerande webbsida kan du undvika tekniska problem som kan påverka sajtens hälsa negativt.

Våra expertisområden inom SEO

Behöver du hjälp med SEO?

Frankly Media är en Digitalbyrå i Stockholm och Göteborg som erbjuder både strategisk och operativ rådgivning inom Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Webbutveckling, Konverteringsoptimering med mera. Om du vill ha hjälp eller bara få feedback på er nuvarande situation är du välkommen att ringa oss på 08-410 200 10 eller kontakta oss online idag!

KUNDCASE | HOTEL DIPLOMAT

Hotel Diplomat -
Ett långsiktigt samarbete

KUNDCASE | CENTRALBADET

Vi ökar Centralbadets onlineförsäljning

Speak Frankly.

Kontakta oss på speak@franklymedia.nu eller fyll i formuläret nedan.

Vi behöver ditt godkännande

Söker du jobb eller praktik? Gör din ansökan här

Senaste nytt från Kunskapsbanken

SoMe
Så ofta bör du posta på sociala medier

Hur ofta bör man posta på sociala medier? Läs vår sammanställning över de populäraste kanalerna...

Läs mer
SEO
Därför ska du optimera för Mobil SEO i din digitala marknadsföringsstrategi

Mobil SEO (Mobile Friendly SEO) förbättrar din sajts synlighet, användarupplevelse på mobila enheter och gör...

Läs mer
SoMe
Bästa tiderna att posta på sociala medier

Bästa tiden att posta på sociala medier för att öka synligheten och engagemanget för dina...

Läs mer