Tjänster

Google Ads byrå – Stockholm & Göteborg

Vill ni nå ut till fler kunder med hjälp av annonsering på Google Ads? Vår Google Ads byrå i Stockholm & Göteborg är experter på sökannonsering, shopping och display. Låt oss hjälpa ert företag idag med träffsäker och kostnadseffektiv annonsering på Googles plattformar för att nå era digitala målsättningar!

Svårt att hitta rätt Google Ads-byrå?

När det kommer till att hitta rätt Google Ads byrå kan det i många fall vara komplext och tidskrävande.

I synnerhet för den person som inte innehar någon tidigare erfarenhet av betald marknadsföring. Idag existerar det ett flertal digitala byråer som tillhandahåller liknande tjänster och priserna kan skilja sig rejält. Så vilken av alla dessa byråer bör man välja?

Vi hjälper er med SEM, SEO & SoMe

Vi på Frankly Media är idag en digitalbyrå som tillhandahåller det mesta vad gäller digitala marknadsföringstjänster som SEM, SEO & SoMe.

Som kunnig och erfaren digital partner värdesätter vi en nära kommunikation med våra kunder, och du kan lita på att vi tar fram den bästa lösningen för just dig och ditt företag.

Våra expertisområden inom Google Ads

Sökannonsering

Googles sökannonser är de textannonser som man ser på Googles sökresultat sida (SERP). Era sökannonser dyker upp med textinnehåll som visas antingen högst upp ovanför de organiska resultatet eller längst ner på sökresultatet. Genom att rikta in sig på sökord utifrån köparens intention kan ni nå era kunder när de söker efter de produkter/tjänster som just ert företag erbjuder.

Shopping

Vill ni visa upp era produkter med bild och pris redan i sökresultaten? Med shopping annonser dyker ert företags produkter upp när någon aktivt söker efter det ni har att erbjuda, detta i syfte att låta användaren jämföra priser mellan olika återförsäljare av liknande produkter på ett enkelt sätt. Ifall ni är en detaljhandlare är denna kampanjtyp optimal för att marknadsföra ert onlinesortiment och butikslager som gör det möjligt att öka trafiken till webbplatsen som till er lokala butik.

Display

Medans sökannonser är baserat på text och låter dig rikta in på specifika söktermer, är displayannonser visuella annonser och låter dig rikta in på personer som sannolikt är intresserade av dina produkter men som inte aktivt letar efter de ännu. Med visuella annonser så innebär det oftast att annonserna innehåller någon sorts bild, video eller andra visuella element. Detta format fungerar bra för flera olika syften, vare sig man vill bygga varumärkeskännedom, väcka nyfikenhet, engagera eller ska direkta konverteringar så är displayannonsering ett väldigt bra alternativ.

Google Ads Remarketing

Att använda sig av remarketing med Google Ads är ett optimalt sätt att konvertera personer som redan är bekant med ert varumärke. Metoden är enkel, och går ut att visa annonser för de som redan har besökt er hemsida. Att däremot utforma remarketing på ett sätt som kunden uppfattar som hjälpsam är en utmaning, men något som vi är experter på och gärna hjälper till med.

Google Ads Kundcase

Fordonsbolaget

Bokio

MELIMELI

Vår process – Så jobbar vi på Frankly med Google Ads

1. Analys

I ett första skede börjar vi med att analysera er tidigare annonsering på Google Ads, ifall det existerar ett konto sedan tidigare. Därefter arbetar med vi med sökords- och konkurrentanalys för att få en bättre inblick kring hur era förutsättningar ser ut gentemot era nuvarande konkurrenter på marknaden.

2. Strategi

När vi genomfört våra analyser av ert nuläge och identifiering av era potentiella förbättringsmöjligheter fastställer i samråd med er vilken publik, budget och plattform som vi bör använda oss av för att nå era digitala målsättningar med betald annonsering på Google.

3. Uppsättning

I vårt tredje steg ser vi till att sätta upp det väsentliga för Google Ads annonseringen vad gäller: annonskonto, analysverktyg, målspårning, kampanjstruktur, annonsgrupper, annonser och tillägg m.m där vi arbetar utifrån tidigare best-practice metoder.

4. Optimering

När vi har satt upp det väsentliga ser vi därefter veckovis till att följa upp vårt arbete och regelbundet tillämpa diverse resultatdrivna optimeringar som kan tänkas ha en positiv påverkan mot våra bestämda målsättningar.

5. Rapportering

Löpande uppdaterar vi därefter er med genomförda åtgärder och presenterar planerade åtgärder som skall genomföras framåt. Detta följs sedan upp månadsvis med en rapport där vi tillsammans med er bokar ett fysiskt möte eller videosamtal. Under mötet går vi mer djupgående in på hur det har gått under månaden sett till utvalda nyckeltal.

Vanliga frågor & svar inom SEM

Vad är SEM?

SEM är en förkortning av search engine marketing, eller sökordsannonsering som det heter på svenska. I korta drag omfattar SEM alla sätt du kan betala för att annonsera i en sökmotor. De mest populära är att annonsera via Google eller Bing för att synas på relevanta sökord associerat till er verksamhet. Med hjälp av Google Ads har du själv möjlighet att bestämma vad det ska stå i annonsen och därefter välja ett bud som du är villig att betala för ett klick.

Vad är skillnaden mellan SEM & SEO?

Tillskillnad från SEM där du har möjlighet att påverka din synlighet direkt med hjälp av betalning är SEO ett mer långsiktigt arbete. SEO, på svenska sökmotormarknadsföring är de metoder som används för ranka i sökmotorns organiska resultat (SERP). SEO innefattar främst att man anpassar sajten (innehåll och tekniskt) för att synas bättre i sökresultatet, samt arbete med externa länkar.

Hur mycket kostar det att synas på Google Ads?

Att säga ett fast pris för Google Ads går inte då kostnaden per klick för en SEM-annons varierar beroende på bransch, sökord och hur tuff konkurrensen är. Ju fler konkurrenter och desto mer värdefulla söktermerna är, desto dyrare kommer kostnaden per klick troligtvis bli.

Det existerar dessutom ett flertal olika metoder att arbeta utifrån beroende på vad målsättningen för själva annonseringen är. Ett klick på Google Ads kan kosta allt mellan 0,5 till 100-tals kronor. Det mest väsentliga för annonseringen som vi på Frankly arbetar främst mot är att generera en bra ROI (return on investment) eller ROAS (return on ad spend) för våra kunder.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat på Google Ads?

Tillskillnad från att jobba med SEO är SEM till vanligheterna vägen för snabbare och effektivare resultat. Med hjälp av Google Ads kan du snabbt komma upp på första sidan i Googles sökresultat där du har möjlighet dessutom att synas över de organiska resultaten. Att däremot bestämma när man kan förvänta sig goda resultat skiljer sig givetvis från bransch till bransch och hör ihop med en rad olika faktorer och målsättningar. Vanligtvis för de flesta av våra kunder brukar det oftast dröja 1-2 månader innan vi ser en god utveckling för detta.

Det existerar dessutom ett flertal olika metoder att arbeta utifrån beroende på vad målsättningen för själva annonseringen är. Ett klick på Google Ads kan kosta allt mellan 0,5 till 100-tals kronor. Det mest väsentliga för annonseringen som vi på Frankly arbetar främst mot är att generera en bra ROI (return on investment) eller ROAS (return on ad spend) för våra kunder.

Bör man arbeta integrerat med SEM och SEO?

Som erfaren digital byrå anser vi att dessa två kanaler med fördel går att arbeta integrerat med då det medför många fördelar. Det går nämligen att med hjälp av resultaten man genererat att snabbt upptäcka hur effektiva ens utvalda sökord för annonseringen varit. Och därefter något man bör ta hjälp av i sitt SEO-arbete för öka ens chanser till organisk synlighet som bidrar till “gratis” klick så småningom. Att dessutom ha en SEO-optimerad hemsida tenderar också även att bidra till lägre CPC-kostnader då sidupplevelsen hör till en av de mest primära faktorerna för QS (Quality Score).

Quality score är ett betyg Google sätter på ens nyckelord i Google Ads kontot. Betyget sätts i förhållande till kvalité och relevans på nyckelord, annonstext och landningssida. 1 utgör det lägsta och 10 det högsta betyget på skalan.