Tjänster

Google Display Ads: effektiv & visuell annonsmarknadsföring

Med Google Display Ads kan ni maximera exponeringen för era produkter och tjänster genom visuella annonser som når en bred publik över hela nätet.

Svårt att hitta rätt Google Ads-Byrå?

Fånga fler potentiella kunder med Google Display annonsering – en strategi som låter ert företag synas på relevanta webbplatser och nå ut till en målgrupp som är intresserad av det ni erbjuder. Vårt dedikerade team på vår Google Ads byrå i Stockholm & Göteborg är specialiserade på att skapa framgångsrika Google Display annonser samt hjälper till även med andra annonsformat som sökannonser, shopping, remarketing och performance max. Låt oss skapa en träffsäker och kostnadseffektiv displayannonsering för att uppnå era digitala målsättningar.

Vi hjälper er med SEM, SEO & SoMe

Vi på Frankly Media är idag en digital marknadsföringsbyrå som tillhandahåller det mesta vad gäller digitala marknadsföringstjänster som SEM, SEO & SoMe. Som kunnig och erfaren digital partner värdesätter vi en nära kommunikation med våra kunder, och ni kan lita på att vi tar fram den bästa lösningen för just ert företag.

KUNDCASE | HOTEL DIPLOMAT

Hotel Diplomat -
Ett långsiktigt samarbete

KUNDCASE | CENTRALBADET

Vi ökar Centralbadets onlineförsäljning

Speak Frankly.

Kontakta oss på info@franklymedia.nu eller fyll i formuläret nedan.

Vi behöver ditt godkännande

Söker du jobb eller praktik? Gör din ansökan här

Attrahera rätt målgrupp med våra annonser på Google Display

Displayannonser, eller visuella annonser, är en kraftfull metod inom digital marknadsföring för att öka medvetenheten om ert varumärke, driva trafik till er webbplats och öka konverteringarna. Genom att synas på webbplatser där er målgrupp befinner sig, kan ni fånga deras uppmärksamhet på ett visuellt och engagerande sätt.

Så jobbar vi med Google Display Ads

1. Målgruppsanalys och strategi

Vi börjar alltid med att förstå er målgrupp och utforma en skräddarsydd strategi för att nå ut till dem. Genom att analysera deras intressen, beteenden och preferenser skapar vi riktade annonser som lockar dem till er webbplats.

2. Visuella annonser

Vi skapar iögonfallande visuella annonser som matchar er varumärkesidentitet och tilltalar rätt målgrupp. Annonserna optimeras för att leverera maximal effekt och öka engagemanget bland besökarna.

3. Placering och optimering

Vi väljer noggrant de annonsplatser där era annonser kommer att visas för att säkerställa hög synlighet och relevans. Genom kontinuerlig optimering av annonsprestanda och placeringar strävar vi efter att maximera er avkastning på annonsinvesteringen (ROAS).

4. Analys och rapportering

Vi tillhandahåller regelbundna rapporter och analyser för att ni ska kunna följa utvecklingen av er kampanj och förstå dess effektivitet. Baserat på dessa insikter finjusterar vi strategin för att optimera resultat och nå era digitala målsättningar.

Vanliga frågor & svar om Display Ads

Vad är Google Display Ads?

Google Display Ads är visuella annonser som visas på webbplatser i Googles displaynätverk. Dessa annonser kan vara i olika format, inklusive bilder, text, video och interaktiva annonser. Genom att använda Google Display Ads kan ni nå en bredare publik och öka medvetenheten om ert varumärke.

Vad är Google Display Network (GDN)?

Google Display Network (GDN) är en samling av miljontals webbplatser, appar och videoplattformar där annonser kan visas genom Google Display Ads. Det möjliggör riktad annonsering baserad på intressen, plats och målgrupper.

Hur fungerar prissättningen för Google Display Ads?

Priset för Google Display Ads beror på olika faktorer, inklusive målgruppens storlek, annonsens kvalitet, valda mål och budget. Prissättningen kan vara kostnadsbaserad per klick (CPC) eller kostnadsbaserad per tusen visningar (CPM), där ni betalar för varje klick eller tusen visningar av er annons.

Hur kan Google Display Ads komplettera organisk marknadsföring?

Google Display Ads kan komplettera organisk marknadsföring genom att öka varumärkessynligheten, driva trafik till er webbplats och engagera målgruppen med visuellt attraktiva annonser. Genom att integrera displayannonsering med er organiska marknadsföringsstrategi kan ni uppnå en helhetsbild och maximera er närvaro online.Det existerar dessutom ett flertal olika metoder att arbeta utifrån beroende på vad målsättningen för själva annonseringen är. Ett klick på Google Ads kan kosta allt mellan 0,5 till 100-tals kronor. Det mest väsentliga för annonseringen som vi på Frankly arbetar främst mot är att generera en bra ROI (return on investment) eller ROAS (return on ad spend) för våra kunder.

Hur mäter man framgång i Google Display Ads?

Framgång i Google Display Ads kan mätas genom olika nyckelindikatorer som klickfrekvens (CTR), konverteringsfrekvens, visningar, exponeringar, retur på annonsinvestering (ROAS), kostnad per konvertering (CPA) och andra metriker. Det är viktigt att analysera dessa data för att optimera kampanjer och uppnå önskade mål.

Vad är remarketing i Google Display Ads?

Remarketing i Google Display Ads innebär att rikta annonser mot personer som tidigare har besökt er webbplats eller interagerat med er app. Det tillåter er att återfå deras uppmärksamhet och driva dem till att genomföra önskade åtgärder, som att göra ett köp eller fylla i ett kontaktformulär.

Vad är skillnaden mellan Google Display Ads och Google Search Ads?

Google Display Ads är visuella annonser som visas på webbplatser, appar och andra digitala plattformar, medan Google Search Ads är textbaserade annonser som visas i sökresultaten på Google-sökmotor. Display Ads fokuserar på visuell marknadsföring medan Search Ads fokuserar på sökord och sökningar.

Senaste nytt från kunskapsbanken

SEO
Google Consent Mode V2 – Ett krav för annonsörer på Google.

Under mars 2024 lanseras Google Consent Mode v2 som svar på Digital Markets Act från...

Läs mer
SoMe
Omnikanal-marknadsföring: vi guidar dig

Upptäck kraften i omnikanal-marknadsföring och hur den kan skapa enhetliga och engagerande kundupplevelser över olika...

Läs mer
SoMe
Så ökar du organisk räckvidd 2024

Att öka organisk räckvidd kan kännas svårt med konstanta algoritmuppdateringar. Läs våra konkreta tips på...

Läs mer