SEO 2020 – En guide om hur du lyckas med sökmotoroptimering

av

8 januari, 2020
SEO 2020 – En guide om hur du lyckas med sökmotoroptimering

Nytt år och nya möjligheter! Det gäller även i SEO-branschen som är i ständig förändring när Google rullar ut nya algoritmuppdateringar. Hur ska man då jobba med sin sökmotoroptimering under 2020 för att bli framgångsrik i Googles sökresultat?

 

Förstå och optimera efter avsikten med en sökning

 

När Google rullade ut sin senaste core-förändring vid namn BERT drog man nytta av AI för att analysera det mänskliga språket. Resultatet av uppdateringen är att Google förstår avsikten bakom sökningarna som görs på sökmotorn för att kunna ge användaren mer relevanta svar på sina frågor. För att optimera för BERT gäller det att förstå vilka frågor som er målgrupp ställer och besvara dem i innehållet. Det handlar mer om kvalitet än kvantitet! Gör en ordentlig sökordsanalys och tänk på hur sökfraserna samverkar med varandra istället för att optimera för ett specifikt sökord.

 

Bli en trovärdig källa på information

 

Under 2020 kommer Google att fortsätta att titta på något de kallar E-A-T (Expertise, Authoritativeness, och Trustworthiness). Detta för att motverka ”fake news” på sin sökmotor. För att hjälpa Google att förstå att man är en trovärdig källa på information gäller det att skapa trovärdighet och påvisa expertis med innehållet. Det är viktigt att ha en tydlig avsändare och hur man kommer i kontakt med de personerna som driver webbplatsen. Det kan även vara bra att länka ut till en annan trovärdig källa inom samma verksamhetsområde. Använd även Google My Business och se till att ha uppdaterad kontaktinformation där som stämmer överens med den som finns på webbplatsen.

 

Användarvänlighet – UX

 

Nästa tips är att se över användarvänligheten på webbplatsen. Försök att alltid ge användaren den bästa möjliga upplevelsen när han/hon besöker er sajt. Det finns många poäng att hämta om man satsar på teknisk SEO och förbättrar hastigheten på sin hemsida.

 

För dig med nyårslöftet att lyckas med SEO under 2020 behöver du förstå Googles mål: Att på ett snabbt och smidigt sätt förse användaren med korrekt och relevant information. Att optimera för användaren istället för sökmotorer är något som diskuterats länge och det kommer bli allt viktigare för sökmotoroptimering under 2020 för att bli Googles favorit!

 

Behöver du hjälp med SEO under 2020 är du välkommen att kontakta vår digitala byrå i Stockholm!

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.