SEO och ny hemsida för Vapify

20 augusti, 2020
SEO och ny hemsida för Vapify

Om Vapify

Vapify är en e-cigarettbutik i Stockholm som säljer olika typer av vapingprodukter via sin hemsida vapify.se och i butik. När vi påbörjade samarbetet hade företaget en butik i Stockholm men efter 6 månader med Frankly Media har Vapify slagit upp portarna för två nya butiker mitt i rådande pandemi. Vi har jobbat med Vapifys SEO och ökat deras organiska placeringar i Googles sökresultat. Tack vare våra fina resultat fick vi ett utökat förtroende och utvecklade även en ny hemsida i WordPress!
 

SEO

Innan samarbetet var Vapify i stort sett osynliga i det organiska sökresultatet. Det var ett nystartat företag som ville satsa på digital marknadsföring och valet föll på Frankly Media. Det är alltid uppskattat att arbeta med företag som inser hur viktigt digital marknadsföring är! David som äger Vapify är inte rädd för att satsa och ger oss en stor frihet att utföra de ändringar som är nödvändiga för att lyckas med sökmotoroptimering.
 
Vi har optimerat samtliga sidor på vapify.se vilket har resulterat i att den organiska trafiken har ökat rejält. Det är långt kvar till mål men vi ser en tydlig ökning varje månad som går. I skrivande stund har Vapify flera viktiga sökord på Googles förstasida.
 

Vapify flyttade från Wix till WordPress

Vapify valde att lämna Wix till fördel för WordPress & WooCommerce. Detta eftersom gänget på Vapify efterfrågade mer flexibilitet, fler funktioner och större möjligheter till att arbeta med SEO. Under tiden Vapify drev hemsidan via Wix utvecklade vi den nya hemsidan i WordPress i vår egna utvecklingsmiljö. Detta säkerställde att vi inte störde den gamla hemsidan på något sätt eller vis under utvecklingens gång. Dessutom kunde lanseringen av den nya hemsidan ske väldigt snabbt & smidigt. Vi jobbar löpande med att lägga till nya smarta och användarvänliga funktioner på hemsidan för att kunna leverera den bästa upplevelsen för Vapifys kunder.
 

Fördelar med WordPress

Som nämnt ovan efterfrågade Vapify en mer flexibel hemsida med fler funktioner och där arbetet med SEO skulle bli enklare. Valet av plattform föll naturligt på WordPress, världens mest populära CMS (Content Management System / Webbpubliceringsverktyg) samt dess e-handelssystem WooCommerce.
 
Vi vill presentera för dig vilka fördelar det finns med WordPress som CMS:
 

1. Enkelt att använda

Anledningen varför WordPress är ett så pass populärt CMS idag är uppenbar: WordPress är väldigt enkelt att använda.
 
Eftersom WordPress är så pass enkelt att använda blev det också väldigt populärt. WordPress driver idag över 35% av alla världens hemsidor. Om du inte kan (eller vill) programmera så behöver du nödvändigtvis inte det. Om du endast är ute efter att blogga så är du i princip redo att börja göra det direkt efter installation, som du förövrigt oftast kan göra på ett knapptryck. Du väljer själv om du vill använda färdiga mallar för din WordPress hemsida eller om du vill anlita en webbutvecklare, webbyrå eller digitalbyrå (som oss själva) som kan hjälpa dig att bygga hemsidan samt underhålla den. Detta innebär att du slipper lägga ner en massa tid på att lära dig webbdesign och du kan istället spendera din tid på andra delar av din verksamhet.
 

2. Open-source

Open-source är programvara vars källkod är tillgänglig för ändring eller vidareutveckling av vem som helst. Detta innebär att WordPress förbättras varje dag av tusentals utvecklare runt om i världen.
 
Detta har lockat utvecklare att bidra med nya funktioner till plattformen. Dessa utvecklare har skapat en ström av nya plugins som gör WordPress enklare och mer användbart för varje dag som går.
 

3. Kostnadsfritt

Vi får väldigt ofta frågor från kunder om WordPress är kostnadsfritt eller inte. Svaret är att WordPress som programvara är helt gratis att använda precis hur du vill och kommer alltid att vara det. Däremot kommer du behöva betala för hosting (serverdrift) och kanske även ett premiumtema samt ett eller flera premiumplugins.
 

4. Flexibilitet

När man pratar om WordPress med andra användare är plattformens flexibilitet ofta det som dyker upp på tapeten, och det stämmer verkligen. WordPress har bara som ett exempel tusentals olika teman som du kan välja mellan, både kostnadsfria teman samt Premiumteman. Det finns färdiga teman för alla tänkbara användningsområden samt tiotusentals plugins redo för dig att installera, som täcker alla möjliga behov du kan tänka dig.
 

4.1. Med WordPress kan du driva vilken hemsida som helst

Även om WordPress ursprungligen var utformat för bloggning kan du i princip driva vilken annan typ av hemsida som helst. WordPress används av alltifrån stora multinationella företag till småföretag och personliga bloggar. Dessutom är WordPress ett populärt alternativ när det gäller att skapa e-handelsbutiker, med hjälp av dess e-handelssystem WooCommerce. Tack vare sina många teman och enkla åtkomst till källfilerna kan WordPress ändlöst anpassas till ett företags förändrade behov.
 

4.2. Exempel på plugins

Behöver du ett kontaktformulär? Då kan du installera förslagsvis Contact Form 7 eller WP Forms. Behöver du ett plugin som kan göra din hemsida snabbare? Installera cachingpluginet Autoptimize eller WP Fastest Cache. Är du ute efter ett plugin som gör det enklare för dig att bygga sidor, och tycker du kanske som vi att WordPress egna inbyggda hemsidebyggare Gutenberg är dålig? Då kanske Elementor, Divi (tema), SiteOrigin, WPBakery eller Beaver Page Builder kan vara något för dig. Behöver du ett verktyg som gör det enklare för dig att arbeta med SEO på din hemsida? Installera SEO-pluginet Yoast SEO.
 

5. Smidig sökmotoroptimering

WordPress gör det smidigt för dig som vill arbeta med SEO och ta din hemsida till nya nivåer optimeringsmässigt. Du kan på ett enkelt sätt arbeta med rubriktaggar, optimera permalänkar / webbadresser, sidtitlar, metabeskrivningar och mer för att din hemsida ska börja placera bättre på populära sökord och få bättre synlighet på Google generellt sett. Använder du SEO-plugin som Yoast SEO får du även tips i real-tid på hur du kan förbättra din hemsidas SEO, som kan vara särskilt användbart för dig som nybörjare inom sökmotoroptimering.

Annat läsvärt…

Året som varit

Året som varit

År 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Frankly Media. Vi tittar tillbaka på året som varit som har inneburit allt från nya spännande kunder, nya medarbetare, uppdateringar inom det digitala, till fina och välförtjänta nomineringar.